Η ανακοίνωση της ΚΟΕ

«Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έκανε την εμφάνιση της ζωής της και στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στη Ντόχα.

Αγωνίστηκε τελευταία από όλες στον τελικό του τεχνικού σόλο, ήξερε τί έπρεπε να κάνει αλλά αυτή, έφτασε στο Θεό: 262,3700 βαθμούς είχε συγκεντρώσει μέχρι εκείνη τη στιγμή η Κινέζα Ξου. Η Πλατανιώτη με  θέμα της χορογραφίας της που έχει τίτλο “Black Raven” (μαύρο κοράκι), σε μουσική από το “Dance of death” και βαθμό δυσκολίας 38.9000 (υψηλότερο από όλες) κατάφερε να ξεπεράσει και την βαθμολογία των προκριματικών. Απέσπασε 101.6500 στην καλλιτεχνική εντύπωση και 171.3133 στην εκτέλεση για να φτάσει στο σύνολο τους 272.9633 βαθμούς, με τους οποίους ξεπέρασε τους 270.1901 των προκριματικών. ΠΡΩΤΗ Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, Η ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΗ ΣΤΟΝ ΨΗΛΟΤΕΡΟ ΙΣΤΟ

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έγραψε ιστορία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου, με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τεχνικό σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, με τον πατέρα της να μην μπορεί να κρύψει τη χαρά του.

«Ήξερα της δυνατότητές της. Δεν το έβαλε ποτέ κάτω και τα κατάφερε, σκοπός της ήταν να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο», ανέφερε αρχικά στην πρωινή εκπομπή του OPEN και συνέχισε:

«Από πολύ μικρή, η Ευαγγελία είχε ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβυση. Αν και πέρασε δύσκολες καταστάσεις, τα κατάφερε λόγω του χαρακτήρα της. Η Πολιτεία θα πρέπει να δώσει κίνητρα στους αθλητές, όπως έκανε παλιά, για να ασχοληθούν με τον αθλητισμό πολύ περισσότερα παιδιά. Αν κάποιος θέλει να σπουδάσει, πρέπει να τα σταματήσει αυτά».

 

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις