Η δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου στο Ψυχικό αποτελεί σοβαρό έγκλημα που έχει αναστατώσει τις αρχές. Ο δράστης, ένας επαγγελματίας δολοφόνος, ενέργησε μόνος του, χρησιμοποιώντας μαύρα ρούχα, μαύρα γάντια και λευκό κράνος. Το γεγονός ότι εκτέλεσε την ενέργεια με ακρίβεια και αποφασιστικότητα, συμπεριλαμβανομένου του να ξαναγεμίσει το όπλο του για να ολοκληρώσει το έγκλημα, δείχνει την επαγγελματικότητά του.

Οι αστυνομικές αρχές εξετάζουν προσεκτικά το δρομολόγιο της μηχανής του δράστη, χρησιμοποιώντας τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής Ψυχικού-Χαλανδρίου-Μαρουσίου για να εντοπίσουν τον φυσικό αυτουργό του εγκλήματος. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι ο δράστης μπορεί να είναι ξένος και να εκτελέστηκε συμβόλαιο θανάτου, ενώ έχει προκαλέσει έκπληξη το γεγονός ότι ενήργησε μόνος του, χωρίς συνεργούς ή οδηγό.

Η έρευνα συνδέει τη δολοφονία με πιθανές προηγούμενες απειλές κατά του θύματος και εξετάζει τις επαγγελματικές δραστηριότητες του τοπογράφου, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας του στα νησιά Μύκονο, Πάρο, Αντίπαρο και Ίο. Οι αρχές επιχειρούν να εντοπίσουν και να συλλάβουν τους υπεύθυνους για την αποτρόπαιη ενέργεια αυτή.

Ο εκτελεστής της δολοφονίας του Παναγιώτη Στάθη είχε πραγματοποιήσει πρόβα τις δύο προηγούμενες μέρες πριν από το τραγικό γεγονός, όπως διαπιστώθηκε από βιντεοληπτικό υλικό που διέθεταν οι αρχές. Συγκεκριμένα, περίπου στις 7 το πρωί της Δευτέρας και της Τρίτης, περίπου 90 λεπτά πριν από την εκτέλεση, ο δράστης εμφανίζεται στο σημείο του εγκλήματος με το μαύρο μηχανάκι του.

Το ρεπορτάζ αποκαλύπτει ότι ο εκτελεστής είχε καταγράψει με λεπτομερή ακρίβεια την δολοφονία, καθώς στην πλαστή πινακίδα του μηχανήματός του φαίνεται η σφραγίδα της ΚΤΕΟ. Οι αρχές σχεδιάζουν να ανακαλύψουν τα προσωπικά και οικονομικά του ιστορικά, ενώ ειδική ομάδα ανθρωποκτονιών έχει ήδη μεταβεί στη Μύκονο, όπου ο 54χρονος ζούσε και εργαζόταν, κυρίως στο χώρο των ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της αγοράς και της ΕΛ.ΑΣ., ο Στάθης είχε στενές επαγγελματικές σχέσεις με τη δημοτική αρχή του νησιού Μυκόνου και συχνά επισκεπτόταν το νησί. Παράλληλα, είχε συνεργασία με έναν ισχυρό εργολάβο της Μυκόνου και είχε συντάξει τεχνικές εκθέσεις για δημοφιλές beach bar, οι οποίες είχαν ανακύψει σε παραβάσεις οικοδομικών κανόνων στο παρελθόν.

Στον τομέα της Πάρου, είχε επίσης εκπονήσει τοπογραφικές μελέτες για μια ακίνητη περιουσία που είχε γίνει αντικείμενο δικαστικής αντιπαράθεσης λόγω παραβάσεων στην οικοδομική ρύθμιση. Επιπλέον, είχε επαγγελματικές δραστηριότητες και στην Ίο, όπου συχνά παρέθετε με την οικογένειά του κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε αγοράσει έκταση στην περιοχή Άγιος Στέφανος, ενώ πρόσφατα είχε έρθει σε σύγκρουση με άτομα του νησιού Μυκόνου, κάτι που όμως διαψεύστηκε από νομικούς κύκλους.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις