Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Εξεταστική με δεύτερη ευκαιρία για φοιτητές που νοσούν με κορονοϊό

Το μέτρο της λειτουργίας των σχολείων, με αυξημένους ελέγχους με τεστ, λειτούργησε για ένα τετράμηνο. Πλέον προβλέπονται αυξημένοι έλεγχοι εάν υπάρχει κρούσμα μέσα σε τάξη και τότε όλοι οι μαθητές θα κάνουν τεστ», είπε ο Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

Ερωτηθείς για τα πανεπιστήμια, τα δια ζώσης μαθήματα στα γεμάτα αμφιθέατρα και τις εξετάσεις όσων δεν μπορέσουν να συμμετέχουν στην κανονική εξεταστική περίοδο λόγω του κορονοϊού, ο κ. Συρίγος είπε πως «αυτή την στιγμή είναι εμβολιασμένο το 84% των φοιτητών. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν νοσούν, αλλά η νόσηση είναι ήπια ή ασυμπτωματική. Υπάρχουν φυσικά και εξαιρέσεις. Αυτό σημαίνει ότι η κατάσταση είναι σχετικά ελεγχόμενη».

Σημείωσε ότι «στις εξετάσεις υπάρχουν αποστάσεις έτσι κι αλλιώς, μεταξύ των φοιτητών, για λόγους αντιγραφής. Επιπλέον, η παρουσία φοιτητών στην αίθουσα θα είναι το μέγιστο για δύο ώρες».

Επεσήμανε δε πως «φοιτητές που έχουν νοσήσει ή είναι σε καραντίνα λόγω επαφής με κρούσμα κορονοϊού, που δεν θα μπορούν να βρίσκονται στην αίθουσα για τις εξετάσεις, δεν θα χάσουν την εξεταστική περίοδο, αλλά θα μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις στο τέλος της εξεταστικής περιόδου, μετά από απόφαση του καθηγητή και της Σχολής τους», αναφέροντας έτσι ότι θα έχουν δεύτερη ευκαιρία για να μην χάσουν την εξεταστική περίοδο που ξεκινά σε λίγες ημέρες.

Διαβάστε ακόμη:

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Η “χρυσή” μεταγραφή του MEGA, η γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ και ο..καβαλημενος αυτοδιοικητικός 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Σήμερα δεν έχουμε μενού à la carte, αλλά ένα..πλούσιο μπουφέ. Γεμίστε, λοιπόν, τα πιατάκια σας και απολαύστε.

Τα σχέδια Παπασταύρου-Μπρατάκου και το “ρουσφέτι’ της χρονιάς 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

ΟΠΕΚΑ: Τέλος τα σχολικά γεύματα της εταιρείας «Γιαννίτση» μετά την τροφική δηλητηρίαση των παιδιών

Την απόφαση να σταματήσει την παροχή σχολικών γευμάτων από την εταιρεία «Γιαννίτσης Group» αποφάσισε ο ΟΠΕΚΑ, μετά την τροφική δηλητηρίαση των παιδιών. Η απόφαση...

Υπουργείο Παιδείας: Επανάσταση στην Παιδεία το νέο Ψηφιακό Σχολείο

«Επανάσταση στην Παιδεία και στον τρόπο διεξαγωγής του μαθήματος», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης  το νέο Ψηφιακό Σχολείο κατά την παρουσίαση του, που έγινε...

68.851 ο αριθμός των εισακτέων στα πανεπιστήμια

Δημοσιεύτηκε η Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζεται ο αριθμός των εισακτέων σπουδαστών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 από το υπουργείο...

Σε δύο εβδομάδες ξεκινούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών

Δύο εβδομάδες απέμεινα από την διακοπή των μαθημάτων και την έναρξη των Πανελληνίων εξετάσεων 2024 για τα γυμνάσια και λύκεια της χώρας. Οι μαθητές θα...