Αρχική Υγεία Εξαδάκτυλος: Το άνοιγμα κάθε δραστηριότητας κρύβει κινδύνους

Εξαδάκτυλος: Το άνοιγμα κάθε δραστηριότητας κρύβει κινδύνους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην πορεία της πανδημίας και στις προσδοκίες για το άνοιγμα δραστηριοτήτων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1, κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα κρύβει κινδύνους και πως για να δούμε τις τυχόν επιπτώσεις από το άνοιγμα του λιανεμπορίου και των Λυκείων, θα πρέπει να περιμένουμε να φτάσουμε στη Μεγάλη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο, ο βασικός κανόνας για να περιορίσουμε τον κίνδυνο, είναι να τηρούμε τα μέτρα. Έφερε σαν παράδειγμα το self test, το οποίο το χαρακτήρισε δυσάρεστο, αλλά επεσήμανε την αναγκαιότητα να γίνεται με συνέπεια και βέβαια να καταχωρούνται ορθώς τα αποτελέσματα του.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγεία τόνισε ακόμη την ανάγκη να υπάρξει “ένας μηχανισμός επιτήρησης για όσους βρίσκονται θετικοί. Αλλά και για τις στενές επαφές τους που πρέπει να μείνουν σε καραντίνα”.

Ερωτηθείς για την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο, σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, τη χαρακτήρισε δικαιολογημένη καθώς όταν αυτή πάρθηκε, όλα τα στοιχεία έδειχναν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων και οι προβλέψεις από τα λύματα ήταν στον ίδιο τόνο.

Τέλος είπε ότι η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα και προτεραιότητα της είναι να εξετάσει τα στοιχεία για να αποφασίσει για το άνοιγμα ή όχι, του λιανεμπορίου στις τρεις προαναφερθείσες περιοχές.