Αρχική Υγεία Εξαδάκτυλος: Οι ανεμβολίαστοι καθορίζουν την πορεία του ιού!

Εξαδάκτυλος: Οι ανεμβολίαστοι καθορίζουν την πορεία του ιού!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ δήλωσε, ότι μόλις το 8% όσων βρίσκονται αυτή τη στιγμή διασωληνωμένοι, έχει εμβολιαστεί.

Παράλληλα, αίσθηση προκάλεσε η αναφορά τους στους θανάτους και τις διασωληνώσεις νεαρών ατόμων: «Την προηγούμενη εβδομάδα χάσαμε έξι άτομα ηλικίας 18-39 ετών, ενώ τώρα 13 ακόμη και ένα παιδί βρίσκονται στην εντατική».

Μάλιστα, ανέφερε πως σύντομα οι επιδημιολογικοί δείκτες θα αρχίσουν να αυξάνονται έκτος κι αν κάτι τους εμποδίσει, όπως ο εμβολιασμός του 1/3 του πληθυσμού που παραμένει ανεμβολίαστο.

Επιπροσθέτως, χτύπησε το «καμπανάκι» για τον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 50 ετών: «Είναι κατ’ επείγουσα ανάγκη ο εμβολιασμός των άνω των 50 καθώς αυτοί πρόκειται να νοσήσουν βαριά κατά το 4ο κύμα».

Για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους, ο κος Εξαδάκτυλος δήλωσε πως αποτυπώνουν μια πραγματικότητα στην οποία υπάρχουν δυο ομάδες πληθυσμών, τα 2/3 των εμβολιασμένων και το 1/3 των ανεμβολίαστων.

Τέλος, αναφορικά με τις αντίθετες απόψεις σχετικά με τον εμβολιασμό που εκφράζονται από μέλη της επιστημονικής κοινότητας, ο κος πρόεδρος σημείωσε το εξής: «Οποιαδήποτε τέτοιου είδους άρνηση για κάποιο γιατρό , σημαίνει ότι δεν αντιλαμβάνεται τις υποχρεώσεις που έχει στον τομέα του και καλά θα κάνει για ένα χρονικό διάστημα να αναστείλει την εργασία του, να μελετήσει και να συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να λειτουργεί επ’ ωφελείας των ασθενών του».