Αρχική Δήμοι Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση: 8 ακόμη δήμοι στο myKEPlive – Ποιοί είναι

Εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση: 8 ακόμη δήμοι στο myKEPlive – Ποιοί είναι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διευρύνεται η υπηρεσία εξ  αποστάσεως εξυπηρέτησης από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, καθώς οκτώ ακόμη Δήμοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα myKEPlive.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης εντάσσονται στην υπηρεσία οι εξής δήμοι:

Σερρών
Ανατολικής Μάνης
Νάξου
Πολυγύρου Χαλκιδικής
Ρεθύμνου
Μαλεβιζίου
Κορίνθου
Ωραιοκάστρου
Οι πολίτες των εν λόγω δήμων θα μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται με προγραμματισμένη βιντεοκλήση από εκπαιδευμένο υπάλληλο των ΚΕΠ, υποβάλλοντας τις αιτήσεις ενδιαφέροντος τους από το σπίτι τους, χωρίς να έχουν την υποχρέωση φυσικής παρουσίας στα ΚΕΠ και να παραλαμβάνουν το τελικό προϊόν ηλεκτρονικά ή με συστημένη επιστολή.

«Η πλατφόρμα myKEPlive, η οποία χρησιμοποιείται συνολικά από 45 Δήμους, διευκολύνει σημαντικά όσους συμπολίτες μας για οποιοδήποτε λόγο δυσκολεύονται να μεταβούν φυσικά στα ΚΕΠ, εξοικονομώντας χρόνο και μειώνοντας αισθητά τη γραφειοκρατία», όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου.

Μέσω της πλατφόρμας myKEPlive παρέχονται διαδικασίες υψηλής ζήτησης μέσω των τεσσάρων θεματικών υπηρεσιών:1) Πληροφόρηση- Αίτηση, 2) Υπηρεσίες προς Επιχειρήσεις, 3) Εξυπηρέτηση Πολιτών με Αναπηρία, 4) Εξυπηρέτηση από το Δήμο σας.

Σημειώνεται ότι κατά τη χρήση της υπηρεσία myKEPlive δεν αποθηκεύονται τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ενώ οι τηλεδιασκέψεις με τους υπαλλήλους των ΚΕΠ δεν καταγράφονται.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα ενταχθούν στην υπηρεσία επιπλέον δέκα (10) Δήμοι, ενώ στόχος της κυβέρνησης είναι η ένταξη όλων των Δήμων της χώρας έως το τέλος του έ-τους.