Αρχική Δήμοι Ευρωπαϊκή διάσκεψη στην Πύλο για το ελαιόλαδο ως βάση της Μεσογειακής διατροφής

Ευρωπαϊκή διάσκεψη στην Πύλο για το ελαιόλαδο ως βάση της Μεσογειακής διατροφής

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Διάσκεψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Περιφερειών πραγματοποιείται την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Πύλο (αίθουσα “Great Hall” του Costa Navarino) με θέμα «Το ελαιόλαδο ως βάση της Μεσογειακής διατροφής και πολύτιμος σύμμαχος της υγείας».

Στη διάσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν 150 δήμαρχοι και περιφερειάρχες από 25 χώρες της Ευρώπης και της Ελλάδας.

Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Δ. Καφαντάρης, δήλωσε τα εξής: «Είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο η διοργάνωση ενός τέτοιου συνεδρίου – που για πρώτη φορά διεξάγεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Μεσσηνία- μετά από σκληρή διεκδίκηση. Καταθέσαμε φάκελο υποψηφιότητας και καταφέραμε να επιλεγούμε ανάμεσα σε 3 χώρες , την Nantes της Γαλλίας και το Rotterdam της Ολλανδίας. Πήραμε αυτήν την πρωτοβουλία γιατί το ελαιόλαδο αποτελεί  κεντρικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο του δήμου αλλά ολόκληρης της Μεσσηνίας. Μέσω αυτής της διοργάνωσης βέβαια, μας δίνεται και το κίνητρο για τουριστική προβολή, αποδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμα μία φορά  ότι οι δράσεις μας στόχο έχουν την ανάπτυξη-ανάδειξη του δήμου».

Η διοργάνωση του συνεδρίου γίνεται από τον Δήμο Πύλου-Νέστορος , την ΚΕΔΕ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.