Αρχική Επιχειρήσεις ΕΥΔΑΠ: Διαγραφή οφειλών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

ΕΥΔΑΠ: Διαγραφή οφειλών για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Πλήρη διαγραφή ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 565.000 ευρώ από τιμολόγια ευπαθών κοινωνικών ομάδων που εντάχθηκαν στις ρυθμίσεις του Νόμου 4389/2016, πραγματοποίησε η ΕΥΔΑΠ.

Η συγκεκριμένη απόφαση ενισχύει την εφαρμογή του Έκτακτου Ειδικού Τιμολογίου, με το οποίο η EYΔΑΠ στηρίζει τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης, και προσφέρει επαρκή δωρεάν ποσότητα νερού, βοηθώντας τους να αντεπεξέλθουν πλήρως στις υποχρεώσεις τους.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της EYΔΑΠ Ιωάννης Μπενίσης δήλωσε: «Έχοντας ως πυρήνα την προστασία των συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία, συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες οι οποίες προσφέρουν ηθική και οικονομική ανακούφιση και δημιουργούν προστιθέμενη αξία στην κοινωνία. Παραμένουμε αρωγός στους πολίτες που έχουν ανάγκη».

Η ΕΥΔΑΠ έχει σήμερα σε εξέλιξη και πρόγραμμα διακανονισμού οφειλών που ξεπερνούν τα 60 ευρώ μέχρι και σε 18 δόσεις, αλλά η δόση δε μπορεί να είναι μικρότερη από 20 ευρώ. Οι δικαιούχοι του Έκτακτου Ειδικού Τιμολογίου της ΕΥΔΑΠ μπορούν να ρυθμίσουν το σύνολο των οφειλών τους κατ’ ανώτατο μέχρι 36 άτοκες μηνιαίες δόσεις.

Στο Εκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο (ΕΕΤ) μπορούν να ενταχθούν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού (άνεργοι, πολύτεκνοι, κλπ) με βάση τις προβλέψεις του νόμου 4389/2016. Το ευνοϊκότερο πρόγραμμα προβλέπει δωρεάν ποσότητα νερού 2 κυβικά μέτρα ανά μήνα ανά μέλος της οικογένειας και δωρεάν ποσότητα νερού 3 κυβικά μέτρα ανά μήνα για κάθε μέλος με αναπηρία άνω του 67%. Οσοι θέλουν να ενταχθούν στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στο www.eydap.gr/MyAccount/SocialInvoice. Εξαιρούνται οι περιπτώσεις φιλοξενίας και δωρεάν παραχώρησης, για τις οποίες οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση υπαγωγής στο ΕΕΤ, μόνο στα Περιφερειακά Κέντρα της ΕΥΔΑΠ.

Κατά την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος χορήγησης του ΕΕΤ πρέπει να γνωρίζετε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση αναπηρίας άνω του 67% απαιτείται η επισύναψη έγκυρου πιστοποιητικού ΚΕΠΑ. Εάν δεν έχετε δηλώσει ήδη τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και σχέση με το ακίνητο) στην ΕΥΔΑΠ, μέσω της ιστοσελίδας, παρέχονται οι σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες.

Οι δικαιούχοι που λαμβάνουν ήδη μειωμένο ειδικό τιμολόγιο από την ΕΥΔΑΠ (πολύτεκνοι, υπερήλικες) έχουν το δικαίωμα επιλογής του ευνοϊκότερου εξ΄αυτών.