Πέμπτη, 23 Μαΐου, 2024

Eurostat: Με προσωρινή απασχόληση εργάζεται το 20,3% των πολιτών που γεννήθηκαν εκτός ΕΕ

Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, το 2020, στην ΕΕ εργάζονταν με προσωρινή απασχόληση το 20,3% των εργαζομένων που γεννήθηκαν εκτός της ΕΕ, έναντι 13,8% των εργαζομένων που γεννήθηκαν σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ και 11,8% των εργαζομένων που γεννήθηκαν στη χώρα της ΕΕ όπου απασχολούνται.

Στην Ελλάδα, με προσωρινό συμβόλαιο απασχολείται το 9% των εργαζομένων που έχουν γεννηθεί στη χώρα, έναντι 17% των εργαζομένων που έχουν γεννηθεί σε άλλη χώρα της ΕΕ και 19% αυτών που έχουν γεννηθεί εκτός της ΕΕ.

Επίσης, στην ΕΕ περισσότερες γυναίκες έχουν προσωρινή απασχόληση, έναντι των ανδρών, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το 2020. Οι γυναίκες που έχουν γεννηθεί στη χώρα όπου εργάζονται, απασχολούνται με προσωρινή σύμβαση κατά 12,8%, έναντι 10,9% για τους άνδρες. Το χάσμα μεταξύ των δύο φύλων σε ό,τι αφορά την προσωρινή απασχόληση, είναι μικρότερο για τις γυναίκες που έχουν γεννηθεί σε άλλη χώρα της ΕΕ ή εκτός της ΕΕ (0,5 ποσοστιαίες μονάδες διαφορά).

Τα υψηλότερα ποσοστά των εργαζομένων που γεννήθηκαν εκτός της ΕΕ και απασχολούνταν με προσωρινές συμβάσεις, καταγράφονται στην Πολωνία (40,6%), στην Κύπρο (35,8%), την Ισπανία (35,1%), την Πορτογαλία (26,8%) και τη Σουηδία (25,2%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά παρατηρούνται στην Εσθονία (2,1%), την Αυστρία (6,9%), την Ουγγαρία (7,2%) και την Ιρλανδία (7,5%).

Για τα άτομα που γεννήθηκαν σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ, το υψηλότερο ποσοστό των έκτακτων υπαλλήλων στο συνολικό αριθμό εργαζομένων καταγράφηκε στην Ισπανία (27,0%), ακολουθούμενο από την Ολλανδία (19,3%) και την Ιταλία (18,3%). Στο αντίθετο άκρο της κλίμακας, τα χαμηλότερα ποσοστά εργαζομένων με προσωρινή εργασία ήταν στην Ουγγαρία (4,2%), στην Ιρλανδία (6,6%), στο Λουξεμβούργο (6,8%), στην Αυστρία (7,2%), στην Κύπρο (7,3%) και στη Σλοβενία (8,4%).

Το ποσοστό των έκτακτων υπαλλήλων στο συνολικό αριθμό των εργαζομένων που γεννήθηκαν στη χώρα όπου εργάζονται, ήταν το υψηλότερο στην Ισπανία (21,8%), ακολουθούμενη από την Πολωνία (17,9%) και την Πορτογαλία (16,6%). Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Λιθουανία (1,1%), στη Ρουμανία (1,2%), στην Εσθονία (2,6%), στη Λετονία (2,7%) και στη Βουλγαρία (3,5%).

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Η “χρυσή” μεταγραφή του MEGA, η γκρίνια στον ΣΥΡΙΖΑ και ο..καβαλημενος αυτοδιοικητικός 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας και μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Σήμερα δεν έχουμε μενού à la carte, αλλά ένα..πλούσιο μπουφέ. Γεμίστε, λοιπόν, τα πιατάκια σας και απολαύστε.

Τα σχέδια Παπασταύρου-Μπρατάκου και το “ρουσφέτι’ της χρονιάς 

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Βόρεια Μακεδονία: Συνεχίζει τις προκλήσεις η Σιλιάνοφσκα

Μετά την πρόκληση στην ορκωμοσία της, σε νέα πρόκληση  φαίνεται ότι προχωρά  η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα. Σημειώνεται ότι η νέα...

Προβλέψεις για ένα από τα πιο θερμά καλοκαίρια φέτος στην Ευρώπη

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Μεσοπρόθεσμων Μετεωρολογικών Προγνώσεων (ECMWF), που αναδημοσιεύει το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/meteo.gr, το φετινό καλοκαίρι αναμένεται να είναι...

Κέιτ Μπλάνσετ: Ανήκω στη μεσαία τάξη – Αντιδράσεις για τη δήλωσή της

Η δήλωση της Κέιτ Μπλάνσετ σε συνέντευξη Τύπου στο Φεστιβάλ Καννών προκάλεσε αντιδράσεις στους θαυμαστές της. Η 55χρονη Αυστραλή ηθοποιός, που θεωρείται μια από τις...

Γυμνός άνδρας σε αμόκ δολοφόνησε γυναίκα σε πάρκο που έκανε τζόκινγκ

Μια γυναίκα που έκανε τζόγκινγκ δολοφονήθηκε, όταν ένας γυμνός άντρας που βρισκόταν σε αμόκ της επιτέθηκε και την σκότωσε σε πάρκο του Μάνεντορφ, κοντά στη Ζυρίχη της Ελβετίας....