Αρχική Διεθνή Eurostat: Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη αύξηση στην απασχόληση το α’ τρίμηνο

Eurostat: Η Ελλάδα είχε τη μεγαλύτερη αύξηση στην απασχόληση το α’ τρίμηνο

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

H Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση απασχόλησης στο πρώτο τρίμηνο του 2022 σε σχέση με το τελευταίο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Συγκεκριμένα, το ποσοστό απασχόλησης – δηλαδή το ποσοστό των ατόμων ηλικίας 20-64 ετών που εργάζονται – αυξήθηκε στο 67% από 65,2%, ενώ στην ΕΕ αυξήθηκε στο 74,5% από 74%, αντίστοιχα. Παρά τη σημαντική αύξηση, το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα ήταν το δεύτερο χαμηλότερο στην ΕΕ μετά από αυτό της Ιταλίας (64,6%).

Μειώθηκε η χαλαρότητα της αγοράς εργασίας
Η αύξηση της απασχόλησης συνέβαλε στη μείωση της χαλαρότητας της αγοράς εργασίας, δηλαδή του ποσοστού των Ελλήνων που δεν έχουν καλύψει τις ανάγκες τους για απασχόληση, το οποίο είναι ευρύτερο από το ποσοστό ανεργίας καθώς περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, και όσους εργάζονται με μερική απασχόληση.

Ειδικότερα, το ποσοστό των Ελλήνων που δεν είχαν επιτύχει την ανάγκη για απασχόληση μειώθηκε στο 19,1% στο πρώτο φετινό τρίμηνο από 20,2% στο τελευταίο τρίμηνο του 2021 ενώ στην ΕΕ το αντίστοιχο ποσοστό μειώθηκε στο 11,9% από 12,3%. Υψηλότερο ποσοστό είχε μόνο η Ισπανία (21,7%).