Αρχική Πολιτική «Ετοιμάζεται για επέκταση των χωρικών υδάτων η Ελλάδα!»

«Ετοιμάζεται για επέκταση των χωρικών υδάτων η Ελλάδα!»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά την νέα τουρκική Navtex που εξέδωσαν οι Τούρκοι, το Oruc Reis μπαίνει για μια ακόμα φορά σε ελληνικά ύδατα, με την Ελλάδα ωστόσο να είναι έτοιμη για δυναμική απάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το «Alert Channel», εφόσον το τουρκικό ερευνητικό πλοίο πλησιάσει το Καστελόριζο σε απόσταση μικρότερη των 12 ναυτικών μιλίων, τότε η χώρα θα ανακοινώσει την επέκταση των χωρικών υδάτων της στα 12 ν.μ.!

Εφόσον επαληθευτεί αυτή η πληροφορία θα πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική κίνηση από την ελληνική πλευρά, την στιγμή που οι Τούρκοι έχουν προκαλέσει την αντίδραση όλων των δυνάμεων με τις ενέργειές τους.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες εκφράζουν τη λύπη τους για την ανακοίνωση της Τουρκίας στις 11 Οκτωβρίου σχετικά με την ανανεωμένη τουρκική δραστηριότητα έρευνας σε περιοχές όπου η Ελλάδα διεκδικεί δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο. Η ανακοίνωση της Τουρκίας αυξάνει μονομερώς τις εντάσεις στην περιοχή και εσκεμμένα περιπλέκει την επανάληψη κρίσιμων διερευνητικών συνομιλιών μεταξύ των συμμάχων μας του ΝΑΤΟ, Ελλάδας και Τουρκίας.

Ο εξαναγκασμός, οι απειλές, ο εκφοβισμός και η στρατιωτική δραστηριότητα δεν θα επιλύσουν τις εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Προτρέπουμε την Τουρκία να τερματίσει αυτήν την υπολογιζόμενη πρόκληση και να ξεκινήσει αμέσως διερευνητικές συνομιλίες με την Ελλάδα. Οι μονομερείς δράσεις δεν μπορούν να οικοδομήσουν εμπιστοσύνη και δεν θα παράγουν διαρκές λύσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της αμερικανικής διπλωματίας.