Αρχική Εργασιακά Ετήσια άδεια: Παρατείνεται η χορήγηση της μέχρι 31/5/2021

Ετήσια άδεια: Παρατείνεται η χορήγηση της μέχρι 31/5/2021

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας αναμένεται να παρατείνει την χορήγηση για την ετήσια άδεια μέχρι τις 31 Μαΐου του 2021 λόγω lockdown.

Με αυτό τον τρόπο, όλες οι επιχειρήσεις θα μπορούν να δώσουν στους εργαζόμενους τους τα υπόλοιπα άδειας για το έτος 2021 μέχρι τις 31 Μαΐου της επόμενης χρονιάς.

Το υπ. Εργασίας θα προχωρήσε σε αυτή την ενέργεια, γιατί  πολλές επιχειρήσεις – εργοδότες που έκλεισαν με κρατική εντολή έως το τέλος Νοεμβρίου, θα έπρεπε να χορηγήσουν το υπόλοιπο της ετήσιας άδειας σε όλους τους εργαζόμενους εντός Δεκεμβρίου. Κάτι που θα ήταν κάτι που θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο μετά από έναν μήνα παύσης λειτουργίας.

Υπενθυµίζεται ότι, σύµφωνα µε τα προβλεπόµενα στο άρ. 3 του Ν. 3755/1957, καθώς και τη σχετική νοµολογία, σε περίπτωση µη χορήγησης από τον εργοδότη λόγω υπαιτιότητάς του (άρνηση, πταίσµα, αµέλεια), της άδειας που δικαιούται ο εργαζόµενος εντός του ηµερολογιακού έτους, υποχρεούται να καταβάλλει σ’ αυτόν τις αντίστοιχες αποδοχές αδείας µε προσαύξηση 100%, όχι όμως και του επιδόματος αδείας.