Αρχική Δήμοι Εθελοντές για έρευνα Υγείας αναζητά ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

Εθελοντές για έρευνα Υγείας αναζητά ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανοιχτή πρόσκληση σε εθελοντές (φοιτητές, σπουδαστές, μέλη συλλόγων και οργανώσεων, αλλά και οποιονδήποτε πολίτη ενδιαφέρεται) να αναλάβουν τη συμπλήρωση ερωτηματολογίων επιστημονικής έρευνας Υγείας στον πληθυσμό απευθύνει ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη.

Η αναζήτηση εθελοντών γίνεται με  αφορμή την έναρξη της διαδικασίας για την ένταξη του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ). Πρόκειται για το πρόγραμμα «Υγιείς Πόλεις» που αποτελεί πρωτοβουλία του Π.Ο.Υ και στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις πόλεις και την προαγωγή της υγείας των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας ο Δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη ανέθεσε στο Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων  (ΕΔΔΥΠΠΥ) την εκπόνηση μελέτης του προφίλ υγείας του Δήμου, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η εν λόγω μελέτη προβλέπει τη διεξαγωγή έρευνας υγείας στον πληθυσμό, με εκτενές ερωτηματολόγιο, στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν ανά Δημοτική Ενότητα, οι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου.

Την εκπαίδευση των εθελοντών, σε καθορισμένη ημερομηνία και δημοτικό χώρο θα αναλάβει Επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και μέλος του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (Ι.Κ.Π.Ι.).

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί Βεβαίωση Συμμετοχής, (στην ελληνική και αγγλική γλώσσα) ώστε να τη συμπεριλάβουν στο βιογραφικό τους σημείωμα. Επίσης, οι εθελοντές θα έχουν μαζί τους κατά τη διεξαγωγή των συνεντεύξεων, Βεβαίωση Συνεντευκτή από τον Δήμο, προκειμένου να πιστοποιούν ότι εργάζονται για το Δήμο και να ξεπεραστούν τυχόν επιφυλάξεις από τους συμμετέχοντες.

Οι ενδιαφερόμενοι να συμβάλλουν στη διεξαγωγή της παραπάνω έρευνας, ως εθελοντές – συνεντεύκτες, να δηλώσουν συμμετοχή στο ΚΕΠ Υγείας Πυλαίας-Χορτιάτη, (Σχολείου 2Α, στο Πανόραμα), μέχρι την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Πληροφορίες στην Ειρήνη Καρανικόλα, Τηλ/ Fax: 2310331093, e-mail: e. [email protected]