Αρχική Διεθνή Ερντογάν: Ξεριζώσαμε τους Έλληνες εισβολείς από το Εσκισεχίρ!

Ερντογάν: Ξεριζώσαμε τους Έλληνες εισβολείς από το Εσκισεχίρ!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ονειροπαρμένος εμφανίστηκε για ακόμα μια φορά ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας ότι η Τουρκία μπορεί να επιτύχει τον στόχο της και να γίνει μια από τις δέκα ισχυρότερες οικονομίες στον κόσμο.

Κατά την ομιλία του στην πόλη του Εσκισεχίρ, ο Ρετχζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προχώρησε σε ένα ανιστόρητο παραλήρημα χαρακτηρίζοντας εισβολείς τον ελληνικό στρατό που πολεμούσε πριν από ένα αιώνα στην πόλη.

«Ο δρόμος μας είναι ο δρόμος που χάραξαν οι βετεράνοι και οι ήρωές του Εσκισεχίρ, που με τους μνημειώδεις αγώνες τους ξερίζωσαν τους Έλληνες εισβολείς», είπε ο Τούρκος πρόεδρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ανεπιθύμητα πρόσωπα 10 πρέσβεις
Οδηγίες στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να κηρυχθούν «ανεπιθύμητα πρόσωπα» (persona non grata) οι 10 πρέσβεις που ζήτησαν την αποφυλάκιση του Οσμάν Καβαλά, έδωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά δήλωσή του.

Προ δύο ημερών, αναφερόμενος στον Οσμάν Καβαλά – ένα θέμα που προκαλεί νέες αναταράξεις στις σχέσεις Τουρκίας και Δύσης – ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε να απελαθούν οι πρεσβευτές των δέκα χωρών, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας, που συνυπέγραψαν έκκληση για την απελευθέρωση του 64χρονου Τούρκου επιχειρηματία.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έλαβε απόφαση. Σχεδόν θέλουν να καταδικάσουν την Τουρκία σχετικά με αυτό το κατάλοιπο του Σόρος που λέγεται Καβαλά. Γιατί να κάνουν αυτή τη δήλωση οι 10 πρέσβεις; Αυτοί που υπερασπίζονται αυτό το κατάλοιπο του Σόρος προσπαθούν να τον αποφυλακίσουν. Είπα στον υπουργό Εξωτερικών ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια αυτούς να τους φιλοξενήσουμε στη χώρα μας. Πώς μπορείτε να επιχειρήσετε να δώσετε ένα τέτοιο μάθημα στην Τουρκία; Ποιος είσαι; Τι είναι αυτό; Λένε αφήστε τον Καβαλά. Εσείς αποφυλακίζετε τους τρομοκράτες, τους δολοφόνους στις δικές σας χώρες».