Αρχική Διεθνή Ερντογάν: Πρότεινα ιδιωτική γραμμή συνομιλίας στον Μητσοτάκη– Δεν χρειαζόμαστε τρίτους

Ερντογάν: Πρότεινα ιδιωτική γραμμή συνομιλίας στον Μητσοτάκη– Δεν χρειαζόμαστε τρίτους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Copyright: AP

Πρόταση για μία απευθείας προσωπική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών έθεσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά την κρίσιμη συνάντηση με τον Τζο Μπάιντεν, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε επίσης στη τετ α τετ συνομιλία που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό κάνοντας λόγο για συμφωνία αναθέρμανσης του διαλόγου και σύστασης απευθείας επικοινωνίας μεταξύ τους για την επίλυση των ζητημάτων.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι συμφωνήθηκε με τον κ. Μητσοτάκη να παραμείνουν ανοιχτά τα κανάλια διαλόγου με την Ελλάδα. «Δεν χρειάζονται μεσολαβητές με την Ελλάδα, θα συναντιέμαι απευθείας με τον πρωθυπουργό» ανέφερε δε.

Παράλληλα, την πεποίθηση ότι το 2021 θα είναι μια «ήσυχη» χρονιά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις εξέφρασε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες μετά τις συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στο περιθώριο του ΝΑΤΟ.

 

Κυβερνητικές πηγές: «Βήμα προς ένα πιο ήσυχο καλοκαίρι»

Σημειώνεται πως μετά τη συνάντηση, κυβερνητικές πηγές σημείωσαν πως η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και «έσπασε ο πάγος» καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα πρέπει να αποφευχθεί η ένταση παρά τις όποιες διαφορές. Σημειώνεται ότι η συνάντηση των δύο ηγετών κράτησε για περισσότερη από μία ώρα και σε αυτήν οι δύο ηγέτες αναγνώρισαν ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες, ωστόσο συμφώνησαν ότι το κλίμα έντασης του περασμένου καλοκαιριού δεν πρέπει να επαναληφθεί.

 

Πηγή: ethnos.gr