Αρχική Δήμοι Eργαστήρι παραγωγής πάνινων μασκών στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Eργαστήρι παραγωγής πάνινων μασκών στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε Εργαστήρι παραγωγής πάνινων μασκών, μετατρέπεται το Εργαστήρι Καρναβαλιού Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη.

Όπως ενημερώνει ο Δήμος με ανακοίνωσή του, μετά την παραγωγή 7.500 μασκών, με τη συνδρομή εθελοντών,  οι οποίοι εξακολουθούν να προσφέρουν γι’αυτό τον σκοπό, ο δήμαρχος Γιώργος Ιωακειμίδης, αποφάσισε να προχωρήσει στην παραπάνω  δράση πιο συντονισμένα και ολοκληρωμένα.

Έτσι λοιπόν, εργαζόμενοι που δούλευαν για την κατασκευή αποκριάτικων στολών τώρα δουλεύουν για την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Το κόστος κατασκευής ανέλαβε η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη (ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ). Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης υπογραμμίζει:

«Η ανάγκη για προσφορά και η μεγάλη ζήτηση μας οδήγησε στην απόφαση να μετατρέψουμε το εργαστήρι καρναβαλιού σε εργαστήρι κατασκευής πάνινων μασκών. Με αφορμή το γεγονός ότι πλέον η χρήση προστατευτικής μάσκας γίνεται πλέον υποχρεωτική σε κλειστούς χώρους και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ξεκινάμε την παραγωγή μασκών προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των δημοτών μας. Η νέα κατάσταση απαιτεί αλλαγές και η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί παρά να προσαρμόζεται σ’αυτές και να είναι ευέλικτη προς όφελος του κοινωνικού συνόλου», υπογραμμίζει Γ. Ιωακειμίδης.

Έως σήμερα έχουν κατασκευαστεί 7.500 μάσκες και στο επόμενο δίμηνο ο αριθμός θα διπλασιαστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μάσκες κατασκευάζονται με όλους τους κανόνες ασφάλειας και θα μοιραστούν στους δημότες. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις προμηθεύονται  από τη ΔΗ.Κ.Ε.ΝΙ.Ρ (Κύπρου 7, ώρες 9.00π.μ-18.00).