Αρχική Δήμοι Έργα βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης για τους τρικαλινούς ρομά

Έργα βελτίωσης συνθηκών διαβίωσης για τους τρικαλινούς ρομά

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
rptnb

Σειρά έργων για τη διασφάλιση συνθηκών υγιεινής και αξιοπρεπούς διαβίωσης δρομολογεί ο δήμος Τρικκαίων. Πρόκειται για έργα που αφορούν σε ύδρευση, αποχέτευση, δίκτυο ομβρίων, φωτισμό και πρόσθετες, συναφείς εργασίες, κυρίως στον οικισμού του Κηπακίου, αλλά και στον Πύργο.
Στόχος, να βελτιωθούν οι συνθήκες για όλους και όλες τους τρικαλινούς Ρομά.
Στο πλαίσιο αυτό υπογράφτηκε η σύμβαση για το πρώτο κατά σειρά έργο, την κατασκευή δικτύου ακαθάρτων στον οικισμό Ρομά στο Κηπάκι, από τον δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου και τον εκπρόσωπο της εταιρείας που μειοδότησε στον σχετικό διαγωνισμό. Το έργο  έχει προϋπολογισμό 154.733,01€.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να υπογραφτούν οι συμβάσεις για έργα ύδρευσης, ενώ αναμένεται η οριστική απόφαση για τη νομική προσφυγή στο θέμα του δικτύου ομβρίων. Ακολουθούν τα υπόλοιπα έργα, ώστε το πρόγραμμα που εξασφάλισε ο δήμος Τρικκαίων (με τον τίτλο  «Άρση των όρων του κοινωνικού αποκλεισµού των Ροµά και δηµιουργία των προϋποθέσεων της κοινωνικής ένταξης των Ροµά, που διαβιούν νόµιµα στη χώρα», να υλοποιηθεί κανονικά.
Ωφελημένοι, επεσήμανε κ. Παπαστεργίου, θα είναι οι τρικαλινοί Ρομά, καθώς βελτιώνονται οι συνθήκες υγιεινής και αίρονται προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι κάτοικοι στον οικισμό τους.