ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Με φρενήρεις ρυθμούς εργάζονται στο ΑΣΕΠ προκειμένου να εκδώσουν σταδιακά επτά μεγάλες προκηρύξεις σε ΟΤΑ, υγεία, εκπαίδευση, αλλά και σε κομβικές υπηρεσίες του δημοσίου. Στην ατζέντα της Ανεξάρτητης Αρχής βρίσκονται επτά προκηρύξεις που θα προσελκύσουν το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων.

Με 757 μόνιμους θα ενισχυθούν οι δήμοι, καθώς η προκήρυξη 3Κ αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες. Στη ουρά βρίσκονται και οι 1.116 προσλήψεις στα νοσοκομεία με την επικείμενη προκήρυξη να βρίσκεται ήδη για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες η δημοσίευση της έχει λάβει ολιγοήμερη αναβολή λόγω τροποποιήσεων στην κατανομή των θέσεων.

Σε 49 ανέρχονται οι θέσεις που αντιστοιχούν στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ). Στην πλειονότητά τους οι θέσεις θα αφορούν την ειδικότητα ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού και αυτό θα επιτρέψει την αξιοποίηση πλήθους διαφορετικών πτυχίων διοικητικού χαρακτήρα. Και αυτή η προκήρυξη βρίσκεται στη κορυφή της λίστας με τις επόμενες εκδόσεις του ΑΣΕΠ. Στη κάλυψη 77 μόνιμων θέσεων θα προχωρήσουν εννέα υπηρεσίες προκειμένου να καλύψουν τις πάγιες ανάγκες τους. Θα ενισχυθούν οι φορείς: Υπουργείο Δικαιοσύνης, Αιγινίτειο Νοσοκομείο, ΟΑΕΔ, ΕΛ.ΣΤΑΤ., Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), μητρόπολη Τριφυλλίας και Ολυμπίας, ΕΥΑΘ Α.Ε., επιμελητήρια Λακωνίας και Θεσσαλονίκης.

Ακόμη, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή. Σύμφωνα με το σχεδιασμό του ΑΣΕΠ το σύστημα υποβολής αιτήσεων της Ανεξάρτητης Αρχής θα ανοίξει εντός Ιανουρίου. Δύο διαφορετικές προκηρύξεις αναμένονται για τις 3.200 θέσεις στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Τις προσλήψεις είχε προαναγγείλει από την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας και τις λεπτομέρειες ανέλαβαν να προετοιμάσουν τα υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αυτό μέσω του οποίου εξυπηρετούνται δεκάδες χιλιάδες ηλικιωμένοι λειτουργεί από το 2003 μέσω των δήμων αλλά οι εργαζόμενοι σε αυτό απασχολούνται με συνεχώς ανανεούμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Ο αριθμός των εργαζομένων είναι σήμερα περίπου 3.000 ενώ υπήρξε κατά καιρούς μεγαλύτερος και υπάρχουν πολλοί που έχουν συμπληρώσει δεκαπενταετία ως εποχικοί.

Τέλος, θα προσληφθούν 150 μόνιμοι στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών, με τις διαδικασίες να προωθούνται με fast-track διαδικασίες από το υπουργείο Εσωτερικών.