ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το σχέδιο για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δουλεύει εντατικά προκειμένου να λύσει το οξύ πρόβλημα της υποστελέχωσης των των μονάδων του, ενώ στους πρώτους του στόχους είναι και η ανανέωση του έμψυχου δυναμικού.

Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο ότι και οι τρεις επιτελείς των Όπλων (ΓΕΣ, ΓΕΑ, ΓΕΝ) και του ΓΕΕΘΑ έχουν έχουν επισημάνει εδώ και χρόνια την ανάγκη ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, ζητώντας επιτακτικά νέες προσλήψεις.

Σε πρώτη προτεραιότητα είναι να καλυφθούν άμεσα οι μάχιμες μονάδες σε όλη την επικράτεια. Για το λόγο αυτό, το «Πεντάγωνο» έχει ήδη στείλει στο υπουργείο Οικονομικών το σχετικό έγγραφο με τις αναλυτικές καταστάσεις για τα κενά που πρέπει να καλυφθούν στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Στο πλάνο του υπουργείου Άμυνας περιλαμβάνεται ενίσχυση του έμψυχου δυναμικού με προσλήψεις σε βάθος τριετίας ξεκινώντας από το 2020 και τελειώνοντας το 2022. Μάλιστα, από τις 2.000 προσλήψεις, οι 1.200 θα καλυψουν τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς.

Η θητεία των ΟΒΑ διαρκεί τρία χρόνια και έχουν δικαίωμα επανακατάταξης για άλλα τρία. Πρόσφατα μάλιστα το υπουργείο Αμυνας προώθησε ρύθμιση προκειμένου οι ΟΒΑ που κατατάσσονται εκ νέου να έχουν και οικονομικό κίνητρο, αφού θα ανέβουν μισθολογική κλίμακα.