Έρχονται 16.500 νέες προσλήψεις στο Δημόσιο σε όλους τους τομείς και σε όλα τα υπουργεία προανήγγειλε η υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως

Η κα Κεραμέως τόνισε ότι δίνεται προτεραιότητα στον τομέα της Υγείας, όπου θα υλοποιηθούν 6.500 μόνιμοι διορισμοί.

Παράλληλα, έμφαση δόθηκε στον τομέα της κλιματική κρίσης και της προστασίας των δασών και στην υλοποίηση έργων του Ταμείου Ανάκαμψης που απαιτούν ανθρώπινο δυναμικό.

Σημειώνεται ότι στον προγραμματισμό του υπουργείου Εσωτερικών για το 2024, περιλαμβάνονται συνολικά 17.008 μόνιμες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Οι θέσεις εργασίας θα αφορούν σε απόφοιτους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕ), Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΤΕ), Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (ΥΕ), ενώ θα υπόκεινται στον κανόνα 1 προς 1, δηλαδή, για κάθε μία αποχώρηση (λόγω συνταξιοδότησης συνήθως), υπάρχει μία νέα πρόσληψη.

Παράλληλα, η κα Κεραμέως ανέφερε ότι τη Δευτέρα η κυβέρνηση φέρνει προς συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο στις Ευρωεκλογές.

Δικαίωμα επιστολικής ψήφου έχουν όλοι οι Έλληνες ψηφοφόροι στη χώρα και στο εξωτερικό. Οι εκλογείς που επιθυμούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέσω επιστολικής ψήφου, πρέπει να το δηλώσουν μέχρι και 40 ημέρες πριν τις εκλογές. Επίσης διευκρίνισε ότι οι κάτοικοι του εξωτερικού, θα ψηφίζουν μόνο με επιστολική ψήφο.

Η Ν. Κεραμέως παρουσίασε αναλυτικά την διαδικασία, τον φάκελο και τα ψηφοδέλτια και διαβεβαίωσε ότι η ψήφος του κάθε πολίτη δια αλληλογραφίας θα είναι απολύτως διασφαλισμένη.

Το αίτημα για επιστολική ψήφο θα γίνεται στην πλατφόρμα μόνο με τους κωδικούς Taxis του ψηφοφόρου, ο οποίος στη συνέχεια θα λαμβάνει επιβεβαιωτικό sms στο κινητό του και θα μπορεί να παρακολουθεί ηλεκτρονικά την πορεία του φακέλου, μέχρι αυτός να φτάσει στα χέρια του σφραγισμένη.

Ο φάκελος, σύμφωνα με την υπουργό, πρέπει να έχει φτάσει στην Ελλάδα Σάββατο 8 Ιουνίου, μια ημέρα πριν τη διεξαγωγή των Ευρωεκλογών.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις