Αρχική Μόνιμοι Έρχονται 10.736 προσλήψεις σε υγεία, παιδεία και ασφάλεια

Έρχονται 10.736 προσλήψεις σε υγεία, παιδεία και ασφάλεια

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ανάπτυξη, επανεκκίνηση, κανονικότητα.

Αυτό ειναι το τρίπτυχο που ακούγεται αρκετά στους διαδρόμους των Υπουργείων όσον αφορά τους στόχους της οικονομίας για το νέο έτος. Πάνω σε αυτό βασίζεται και η λογική της κυβέρνησης, όπου δια στόματος του ίδιου του Πρωθυπουργού, αναφέρθηκε στο «Ενοποιημένο Σχέδιο Κυβερνητικής Πολιτικής 2021».

Πρόκειται για έναν συνδυασμό μεταρρυθμίσεων μεσοπρόθεσμου ορίζοντα, αλλά και έργων με άμεσο χαρακτήρα. Και κάθε του κατεύθυνση αποκρυσταλλώνεται σε ειδικά μέτρα που έχουν κοστολογηθεί και ενταχθεί σε ένα σαφές χρονοδιάγραμμα. Η χώρα αποκτά, έτσι, μία πυξίδα στη δωδεκάμηνη διαδρομή της. Η κυβέρνηση έναν «οδικό χάρτη» στη δράση της. Και ο πολίτης ένα πεδίο λογοδοσίας από το κάθε υπουργείο.

Ανάπτυξη με ανεργία δεν μπορεί να υπάρξει γι’αυτό προβλέπεται για τις προσλήψεις στο Δημόσιο προβλέπεται ότι το Σύνολο του Τακτικού Προσωπικού θα αυξηθεί κατά 7.760 άτομα (στον αριθμό περιλαμβάνονται 24 προσλήψεις από το Εθνικό Τυπογραφείο). Επιπρόσθετα θα προσληφθούν 2668 άτομα εποχικό προσωπικό και 299 άτομα τακτικό προσωπικό εκτός κανόνα καθώς και 61 άτομα με έμισθη εντολή.

Βέβαια η κεντρική γραμμή του πρωθυπουργού είναι ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει συντεταγμένα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την ανόρθωση της οικονομίας με εργαλείο το Ταμείο Ανάκαμψης και τους πόρους του ΕΣΠΑ υλοποιώντας παράλληλα το ευρύ μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα (μειώσεις φόρων και εισφορών, προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, εκσυγχρονισμός του κράτους, μείωση του απέραντου δημόσιου τομέα, περισσότερες και ποιοτικές δουλειές για τους Ελληνες) που διέκοψε βίαια η έκρηξη της πανδημίας και η ελληνοτουρκική κρίση.