Μια υπόθεση που σοκάρει την κοινή γνώμη εξελίσσεται γύρω από τη δολοφονία του Πολωνού πανεπιστημιακού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή, στις αρχές Ιουλίου, με νέες αποκαλύψεις να βλέπουν συνεχώς το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τα ευρήματα των Αρχών, η υπόθεση φαίνεται να έχει προσχεδιαστεί με κάθε λεπτομέρεια και ηθική αυτουργός φέρεται να είναι η πρώην σύζυγός του θύματος.
Κατά την προανάκριση, οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών αποκάλυψαν ότι λίγο πριν τη δολοφονία, ο δράστης μιλούσε στο τηλέφωνο και ρωτούσε επίμονα: «Έρχεται, έρχεται;». Αμέσως μετά, βγήκε από το αυτοκίνητο και κατευθύνθηκε προς το θύμα. Το περιστατικό αυτό κατέθεσαν στους αστυνομικούς οι δύο Αλβανοί συνεργοί του, οι οποίοι υποστήριξαν ότι αγνοούσαν πως επρόκειτο να διαπραχθεί φόνος.
Ένα ακόμη σοκαριστικό στοιχείο που ήρθε στο φως είναι ότι ο δράστης χρησιμοποιούσε τον ανήλικο γιο του θύματος για να επικοινωνεί με την πρώην σύζυγο του καθηγητή. Είχε δώσει στο παιδί ένα κινητό τηλέφωνο και μέσω αυτού, χωρίς το παιδί να γνωρίζει τι συνέβαινε, λάμβανε πληροφορίες για τις κινήσεις του θύματος.
Η γυναίκα φέρεται να είχε οργανώσει ραντεβού με τον πρώην σύζυγό της το απόγευμα της ημέρας της δολοφονίας, γύρω στις 16:00, δήθεν για να παραλάβει τα παιδιά από το σπίτι τους στην οδό Ειρήνης. Εκεί τον περίμενε η φονική ενέδρα.
Ως βασικό κίνητρο για το έγκλημα οι αρχές εξετάζουν οικονομικές διαφορές μεταξύ του ζευγαριού, καθώς και σοβαρές διαμάχες για την επιμέλεια των δύο παιδιών τους. Μάλιστα, πρόσφατα είχε εκδοθεί δικαστική απόφαση που επέτρεπε στον 43χρονο να ταξιδέψει με τα παιδιά στο εξωτερικό για έναν μήνα. Η πρώην σύζυγός του, όπως φαίνεται, ανησυχούσε ότι εκείνος ίσως δεν τα επέστρεφε ποτέ στην Ελλάδα.
Αν και η ίδια συνεχίζει να αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση, οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έχουν ήδη ομολογήσει την εμπλοκή τους, αποδεχόμενοι τις ευθύνες τους από την πρώτη στιγμή.
Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις