Μέσα στο καλοκαίρι θα έρθει νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας «ΚOK» είπε η τέως πλέον υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου σε συνέντευξη που έδωσε το πρωί της Παρασκευής στην ΕΡΤ.

Είναι ένα νομοσχέδιο που έρχεται μετά από πάρα πολλά χρόνια, γιατί έχουν αλλάξει πάρα πολλά και στις πόλεις μας και στην οδηγική συμπεριφορά αλλά και στα νέα δεδομένα, όπως για παράδειγμα έχει μπει στη ζωή μας η μικροκινητικότητα. Επιβάλλεται να δούμε ολιστικά, πιο σύγχρονα το νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, συμπλήρωσε.

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, θα είναι διαφορετικός, εκεί αλλάζουμε κουλτούρα, δεν τιμωρούμε το όχημα, τιμωρούμε τον οδηγό, η υποτροπιάζουσα συμπεριφορά του οδηγού παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Μπορούμε να συζητήσουμε και για μείωση των ορίων όπου και όπως χρειάζεται. Διότι πρέπει να συνυπάρξουμε με τα ηλεκτρικά ποδήλατα, με τα ηλεκτρικά πατίνια, και επειδή οι επιστήμονες του αντικειμένου ή οι Έλληνες κοινωνιολόγοι αλλά και παγκοσμίως υπάρχουν στοιχεία του πόσο σημαντικό είναι κάθε χιλιόμετρο που μειώνουμε την ώρα στο να μην χάνονται άλλες ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο.

Σημαντικές αλλαγές στο νέο ΚΟΚ – Στο στόχαστρο οι οδηγοί, όχι τα ΙΧ | in.gr

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα μέσα μαζικής μεταφοράς, η προηγούμενη δεκαετία που η χώρα μας είχε μια συγκεκριμένη εικόνα, προφανώς φάνηκε και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, για αυτό και πάλιωσαν τα λεωφορεία, για αυτό και πάλιωσαν οι συρμοί, «Δεν έγινε αυτό που έπρεπε να γίνει ούτε στην ανάταξη, αλλά ούτε και στην προμήθεια νέων μέσων μαζικής μεταφοράς. Από την ώρα που η χώρα αλλάζει, επιβάλλεται να αλλάξει και η εικόνα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Ήδη από χθες, στο σύνολό τους τα 250 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, στην Αθήνα τα 140, και στη Θεσσαλονίκη τα 110, βρίσκονται στους δρόμους, είπε  το πρωί στο ΕΡΤNEWS

Όποιος συμπολίτης μας έχει χρησιμοποιήσει ένα ηλεκτρικό λεωφορείο έχει να μιλήσει με τα καλύτερα λόγια, ως μια νέα εμπειρία. Κι έρχονται και άλλα. Έχουμε υπογράψει ήδη δύο συμβάσεις για 300 λεωφορεία φυσικού αερίου για την Αττική, 100 αρθρωτά 18μέτρα, και 200 12μέτρα, τα οποία σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα 10 πρώτα 12μέτρα θα έρθουν μέχρι το τέλος Ιουλίου.

  • Μας νοιάζει να είναι προσβάσιμα, όποιο καινούργιο λεωφορείο έρχεται, που προφανώς είναι προσβάσιμο, αντικαθιστά κάποιο μη προσβάσιμο.
  • Είμαστε πολύ κοντά στο να ολοκληρωθεί αυτός ο στόχος, είναι προτεραιότητα για εμάς.

Τα νέα λεωφορεία είναι υπερσύγχρονα, είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, δεν μπορεί να μιλάμε για βιώσιμη αστική κινητικότητα και να κυκλοφορεί ένα λεωφορείο το οποίο ρυπαίνει. Τα λεωφορεία που συζητάμε εκτός από σύγχρονα, ασφαλή, άνετα, είναι αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, δεν ενοχλούν, δεν τα ακούμε, περνάνε δίπλα μας και δεν τα ακούμε.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις