Αρχική Εργασιακά Έρχεται νέα ρύθμιση για την τηλεργασία

Έρχεται νέα ρύθμιση για την τηλεργασία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την ανάγκη υποχώρησης του μη μισθολογικού κόστους στην Ελλάδα υπογράμμισε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, προς τον Κωστή Χατζηδάκη, σε τηλεδιάσκεψη που είχε τη Δευτέρα με το ΕΕΑ για τα εργασιακά.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΕΕΑ, ο υπουργός ανέφερε ότι η πανδημία επηρέασε όλες τις χώρες και ότι το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο, υπογράμμισε την επιδότηση απασχόλησης και την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης ως μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας, τόνισε την ανάγκη αλλαγής του εργατικού δικαίου, το οποίο όπως εξήγησε πρέπει να εκσυγχρονιστεί και προανήγγειλε ρύθμιση για την τηλεργασία.

Απαντώντας σε θέματα που του έθεσαν μέλη της Διοίκησης του ΕΕΑ και εκπρόσωποι επαγγελματικών κλάδων, είπε ότι το θέμα της επέκτασης της ενίσχυσης επαγγελματιών μέσω της καταβολής των 534 ευρώ είναι κάτι που προβληματίζει το Υπουργείο Εργασίας και θα υπάρξει σχετική συζήτηση με το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ αναγνώρισε ότι εστίαση και τουρισμός έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις συνέπειες της πανδημίας.

Πάντως, όπως ανέφερε, αναμένεται οικονομική στήριξη για τους επιστήμονες.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης εξέφρασε την πρόθεση του να στηρίξει την επιχειρηματικότητα, τους επαγγελματίες και τους εργαζόμενους και δεσμεύθηκε ότι θα γίνει άμεσα μεγάλη προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό υπηρεσιών του Υπουργείου, καθώς εκφράστηκαν παράπονα από τους συμμετέχοντες για ελλιπή εξυπηρέτηση και πρόβλημα στην επικοινωνία.