Αρχική Μόνιμοι Έρχεται μεγάλη προκήρυξη με 10.500 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών

Έρχεται μεγάλη προκήρυξη με 10.500 μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για 10.500 προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών την επόμενη διετία, μίλησε η κυρία Νίκη Κεραμέως στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού.

Η Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι ο σχεδιασμός για τις προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι ενταγμένος στον προϋπολογισμό και προβλέπει την υλοποίησή του σε δύο κύματα.

«Προχωράμε για 10.500 μόνιμους διορισμούς στη γενική πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Ενισχύουμε το δημόσιο σχολείο με ανθρώπινο δυναμικό, στηρίζουμε τη μαθησιακή διαδικασία, παρέχουμε στους εκπαιδευτικούς μας σταθερότητα, προοπτική και δυνατότητες επαγγελματικής ανέλιξης.». Προσέθεσε, δε, ότι «οι μόνιμοι αυτοί διορισμοί, που καλύπτουν σημαντικές ανάγκες του εκπαιδευτικού μας συστήματος, έρχονται να προστεθούν στους 4.500 μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση που υλοποιήσαμε φέτος, τους πρώτους στην ιστορία της χώρας στον ευαίσθητο αυτό χώρο της εκπαίδευσης.» Διευκρίνισε, επιπλέον, ότι «Φέτος ήταν μία χρονιά με μέγιστη στελέχωση των σχολικών μας μονάδων, καθώς, επιπλέον των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση, προσλήφθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών των τελευταίων ετών, που ξεπέρασαν τις 50.000, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών λόγω της πανδημίας.»

Το 2021 θα προσληφθούν 5250 εκπαιδευτικοί και το 2022 επίσης 5250 εκπαιδευτικοί ενώ ήδη όπως ανέφερε η κυρία Κεραμέως προσελήφθησαν 4.500 εκπαιδευτικοί Ειδικής Αγωγής.

Τέλος, η υπουργός τόνισε ότι η χρηματοδότηση των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων έχει πλέον αλλάξει και η στήριξη των ΑΕΙ γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια.

«Επι ΣΥΡΙΖΑ η χρηματοδότηση αποφασιζόταν με απόφαση του εκάστοτε υπουργού. Αυτό άλλαξε και πλέον η χρηματοδότηση γίνεται βάσει αντικειμενικών κριτηρίων όπως είναι ο ενεργός αριθμός φοιτητών, η διάρκεια προγραμμάτων σπουδών, γεωγραφική διασπορά ιδρύματος, αριθμός εκπαιδευτικού προσωπικού. Ποιοτικά κριτήρια όπως ερευνητική δραστηριότητα εξωστρέφεια κ.α» ανέφερε.