Έρχεται η πλατφόρμα Jobmatch για θέσεις εργασίας σε τουρισμό και εστίαση

Τη λειτουργία της νέας πλατφόρμας Jobmatch, μέσω της οποίας θα συνδέονται άνεργοι και εργοδότες από των χώρο της εστίασης και του τουρισμού, προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως ανέφερε, στους κλάδους αυτούς καταγράφονται πάνω από 50.000 κενές θέσεις εργασίας. Η πλατφόρμα αναμένεται να ανοίξει μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Θέμα ημερών είναι να τεθεί σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα της ΔΥΠΑ που σκοπό έχει να συνδέσει τις επιχειρήσεις στον κλάδο του τουρισμού με το εργατικό δυναμικό.

Η αδυναμία εξεύρεσης εργαζομένων στον τουρισμό είναι η κορυφή του  παγόβουνου | ΕΦΣΥΝ

Πώς θα λειτουργήσει το νέο σύστημα

Οι υποψήφιοι εργαζόμενοι και εργοδότες θα πρέπει να κατεβάσουν και να εγκαταστήσουν στο κινητό ή τον υπολογιστή τους την εφαρμογή «Jobmatch», σε λογισμικό της επιλογής τους (iOS ή Android).

Στην συνέχεια, και οι δύο πλευρές θα πρέπει να φτιάξουν τα «προφίλ» τους, επιλέγοντας κατηγορίες και φίλτρα της επιλογής τους, όπως επάγγελμα, περιοχές, αποδοχές κτλ.

Σε αυτό το σημείο, η εφαρμογή φροντίζει να αντιστοιχίσει τον εκάστοτε εργαζόμενο με τον εργοδότη, εφόσον υπάρχει και αμέσως μετά οι δύο ενδιαφερόμενοι κλείνουν ραντεβού για συνέντευξη, μέσω βιντεοκλήσης ή τηλεφωνικά.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις