Αρχική Υγεία 12 Φεβρουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμος με AstraZeneca, ηλικιών 60 – 64 ετών

12 Φεβρουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμος με AstraZeneca, ηλικιών 60 – 64 ετών

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στις 12 Φεβρουαρίου ξεκινά ο εμβολιασμός της ηλικιακής ομάδας 60 με 64 ετών, δηλαδή περίπου 400.000 δόσεις, με το εμβόλιο της AstraZeneca, σύμφωνα με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

Έτσι η Επιτροπή Εμβολιασμού «μπλόκαρε» επισήμως το εμβόλιο της AstraZeneca για τους πολίτες άνω των 65 ετών, ακολουθώντας το παράδειγμα της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Πολωνίας, της Σουηδίας, της Ιταλίας και του Βελγίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί το περασμένο διάστημα άτυπη συνάντηση μεταξύ των μελών της, στην οποία συζητήθηκε κατά πόσο είναι ασφαλές το εμβόλιο της Οξφόρδης για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων.

Σημειώνεται ότι τα εμβόλια της συγκεκριμένης εταιρείας αναμενόταν να φτάσουν στη χώρα μας στις 10 Φεβρουαρίου, και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτή η εξέλιξη, αναμένεται να αναπροσαρμοστεί η στρατηγική του εμβολιασμού και τα εμβόλια της AstraZeneca να χορηγηθούν σε μικρότερες ηλικιακές ομάδες του πληθυσμού.

Σε ό,τι αφορά στην εμβολιαστική κάλυψη των πολιτών άνω των 65 ετών, η κυβέρνηση θα πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή από άλλες εταιρείες, με την προϋπόθεση βέβαια της έγκρισης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΜΑ).

Πάντως, η εταιρεία είχε αναφέρει ότι το εμβόλιο της είναι ασφαλές και για τους ηλικιωμένους.