Αρχική Πολιτική Επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο «Βερναρδακισμός» είναι εκτσογλανισμός – Να ζητήσει...

Επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο «Βερναρδακισμός» είναι εκτσογλανισμός – Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για την Παιδεία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έλειπε από την αίθουσα με αποτέλεσμα ο Πρωθυπουργός να σχολιάσει: “Πού είναι ο κ. Τσίπρας, γιατί δεν είναι εδώ; Θα σας πω, δεν είναι εδώ γιατί θα αναγκαζόταν να τοποθετηθεί ο ίδιος για τι απίστευτες αθλιότητες του κ. Βερναρδάκη. Είμαι περίεργος εάν έχει το πολιτικό θάρρος να ζητήσει μία προσωπική συγγνώμη από την υπουργό Παιδείας. Αυτό που είδαμε χθες δεν είναι μεμονωμένο φαινόμενο, αυτός ο βερναρδακισμός, είναι πολακισμός, είναι ο συριζαϊκός φαρισαϊσμός, είναι αυτό που έχει αποκληθεί ως εκτσογλανισμός της κοινωνίας. Είναι ο κανόνας στο κόμμα σας, το περιβόητο ηθικό πλεονέκτημα”.

Και ο πρωθυπουργός συνέχισε την επίθεσή του στον ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος στον βουλευτή και τομεάρχη παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη: “Εσείς δεν μας λέγατε κ. Φίλη ότι τα δύο παιδιά της Υπουργού θα θυμούνται πως κατέσφαξε 20.000 παιδιά. Τα τρία μέτρα κάτω από τη γη του κ. Πολάκη, η μητροκτονία του κ. Βερναρδάκη, όλα αυτά από ένα κόμμα που υποτίθεται ότι κόπτεται για την ελευθεροτυπία σε μία ημέρα που μπήκαν βόμβες σε ένα ραδιοφωνικό σταθμό, που χθες κατέκρινε τις δηλώσεις Βερναρδάκη”.

“Φέρτε τον αρχηγό σας εάν τολμά να αντιπαρατεθούμε, να έχει το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη και να πει πως καταδικάζει απερίφραστα αυτές τις χυδαιότητες”, είπε ο κ. Μητσοτάκης, με αφορμή το απαράδεκτο βίντεο του Χριστόφορου Βερναρδάκη για την Νίκη Κεραμέως.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κλείνοντας την ομιλία του απευθύνθηκε και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, λέγοντας “κάνω έκκληση προς το ΠΑΣΟΚ, σκεφθείτε ότι σήμερα ψηφίζουμε για την προκοπή των νέων και σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων”.