ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Βίντεο από κάμερα ασφαλείας που φέρεται να δείχνει την δράστιδα της επίθεσης με βιτριόλι να επιβιβάζεται σε ταξί μετά την αποτρόπαια πράξη της στις 20 Μαΐου, μετέδωσε η τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Δείχνει καρέ – καρέ τις κινήσεις μιας γυναίκας που φορά καπαρντίνα και ενδεχομένως φορά περούκα, να πλησιάζει ταξί που έχει καλέσει για να απομακρυνθεί από την περιοχή όπου βρίσκεται το γραφείο της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το ίδιο κλειστό κύκλωμα ασφαλείας έχει καταγράψει την ίδια γυναίκα και μια ημέρα νωρίτερα, στις 19 Μαΐου.

Επίθεση με βιτριόλι: Τι δείχνει το βίντεο
Στην αρχή παρουσιάζεται ένα βίντεο από τις 19 Μαΐου, ώρα 09:20. Η 35χρονη, φορώντας καπαρντίνα και περούκα, πλησιάζει το ταξί διαφυγής της που η ίδια έχει καλέσει από τηλεκάρτα. Ενημερώνει τον οδηγό ότι αυτή είναι η πελάτισσα που θα παραλάβει και ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την επίθεσή της. Την ίδια ώρα, στο απέναντι ρεύμα της λεωφόρου Θησέως στην Καλλιθέα, η 34χρονη Ιωάννα καταφθάνει με το κόκκινο όχημά της και παρκάρει. Η γυναίκα με την καπαρντίνα διακρίνεται στο βίντεο να τρέχει να την προλάβει. Ενα λεωφορείο και ένας εργάτης τής κλείνουν τον δρόμο και καθυστερεί για ελάχιστα δευτερόλεπτα. Η επίθεση ματαιώνεται.

Στο δεύτερο βίντεο, από την Τετάρτη 20 Μαΐου, ημέρα της επίθεσης, φαίνεται η 35χρονη να επιστρέφει στο σημείο όπου πρόκειται να πραγματοποιήσει την επίθεση. Φοράει ξανά τα ίδια ρούχα και ακολουθεί τις ίδιες μελετημένες κινήσεις. Αποφεύγει να κινηθεί κοντά στο πεζοδρόμιο, όπου οι κάμερες των καταστημάτων είναι εστιασμένες. Ενημερώνει ξανά τον οδηγό ταξί πως αυτή είναι η πελάτισσα που πρόκειται να παραλάβει. Σε αυτό το βίντεο της 20ής Μαΐου δεν φαίνεται η άφιξη του θύματος, που όμως έχει καταγραφεί σε βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας την ημέρα της επίθεσης. Ωρα 09:20: Η γυναίκα με την καπαρντίνα έχει πραγματοποιήσει την επίθεση με βιτριόλι και αποχωρεί τρέχοντας από το σημείο. Στα χέρια της κρατά το δοχείο στο οποίο υπήρχε το βιτριόλι. Επιβιβάζεται στο ταξί και φεύγει.