Αρχική Ελλάδα Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα η πρόταση του Εισαγγελέα για την Έφη Κακαραντζούλα

Επίθεση με βιτριόλι: Σήμερα η πρόταση του Εισαγγελέα για την Έφη Κακαραντζούλα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δίκη για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της Ιωάννας με την σημερινή πρόταση του Εισαγγελέα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου. Ο Εισαγγελέας Χαράλαμπος Μαστραντωνάκης στην αγόρευση του θα εισηγηθεί σχετικά με την κατηγορία για την οποία, σύμφωνα με την άποψη του, πρέπει να καταδικαστεί η Έφη Κακαραντζούλα.

Η κατηγορούμενη έχει ομολογήσει την πράξη της με αποτέλεσμα να θεωρείται δεδομένο ότι ο εισαγγελικός λειτουργός θα ζητήσει την ενοχή της.

Ωστόσο, το κρίσιμο ερώτημα είναι για ποια κατηγορία θα κριθεί ένοχη η 36χρονη. Στην απολογία της, έχει με κατηγορηματικό τρόπο ισχυριστεί πως πρόθεση της δεν ήταν να σκοτώσει την άτυχη Ιωάννα. Μάλιστα, ο συνήγορος της από την πρώτη στιγμή έθεσε το θέμα της μετατροπής της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Η πρόταση του Εισαγγελέα θεωρείται κρίσιμη καθώς από αυτή θα καθοριστούν οι κινήσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης οι οποίοι θα ακολουθήσουν με τις αγορεύσεις τους.

Τον τελευταίο λόγο, βέβαια, έχουν οι τακτικοί δικαστές και οι ένορκοι, οι οποίοι αφού ακούσουν την εισαγγελική πρόταση θα κρίνουν την τύχη της κατηγορούμενης η οποία ισχυρίστηκε πως δεν θεωρούσε ότι το βιτριόλι είναι «φονικό όπλο».