Αρχική Υπουργεία Επιστολή της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στον Χρυσοχοΐδη για την παροχή προστασίας

Επιστολή της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος στον Χρυσοχοΐδη για την παροχή προστασίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητώντας του να μεριμνήσει προσωπικά ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα εισαγγελέων για παροχή προστασίας, απέστειλε η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ).

Αφορμή αποτέλεσε το πρόσφατο περιστατικό «της επίθεσης από αγνώστους στην οικία της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς» Ελένης Τουλουπάκη.

Αναλυτικά, η επιστολή της ΕΕΕ προς τον κ. Χρυσοχοΐδη έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Μετά το περιστατικό επίθεσης από αγνώστους στην οικία της Εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, τίθεται για πολλοστή φορά το ζήτημα της ασφάλειας όσων συναδέλφων χειρίζονται υποθέσεις, που τους εκθέτουν σε κινδύνους.

Επειδή η ανταπόκριση του Υπουργείου σας στα αιτιολογημένα αιτήματα συναδέλφων για παροχή προστασίας δεν είναι πάντοτε η ενδεδειγμένη, παρακαλούμε να μεριμνήσετε προσωπικά για την έγκαιρη και προσήκουσα ικανοποίησή τους».

Το χρονικό της διάρρηξης

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή έγινε γνωστό πως άγνωστος ή άγνωστοι μπήκαν στο σπίτι της εισαγγελέως και έκαναν άνω – κάτω το γραφείο της, όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα.

Δεν έχει γίνει γνωστό εάν απέσπασαν συσκευές ή κάποιο άλλο αντικείμενο αξίας.

Υπενθυμίζεται πως βάσει νόμου δεν επιτρέπεται σε εισαγγελείς και άλλους δικαστικούς λειτουργούς να έχουν στα σπίτια τους επίσημα έγγραφα ή δικογραφίες.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο, η καθαρίστρια του σπιτιού, που πήγε νωρίς το πρωί διαπίστωσε ότι η πόρτα ήταν παραβιασμένη και διάφορα πράγματα ήταν ανακατεμένα.

Η γυναίκα δεν μπήκε στο σπίτι, και αμέσως ενημέρωσε τηλεφωνικά την κ. Τουλουπάκη, η οποία βρίσκεται σε διακοπές και αναμένεται να επιστρέψει σήμερα.

Το όνομα της Ελένης Τουλουπάκη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της ειδησεογραφίας, καθώς διερευνώνται οι χειρισμοί της στην υπόθεση Novartis.