Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας έχει υποβάλει αίτημα παράτασης στην επιβολή διοικητικών κυρώσεων για τη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, λόγω της πλήρους εφαρμογής της στο λιανεμπόριο από την 1η Ιουλίου. Σε επιστολή προς την κυρία Νίκη Κεραμέως, υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η ΕΣΕΕ επισημαίνει αρκετά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου, τα οποία καθιστούν αναγκαία την παράταση.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην πρόσφατη διευκρινιστική εγκύκλιο που εκδόθηκε με μικρή προθεσμία προειδοποίησης και χωρίς να απαντά σε αρκετές απορίες των εμπόρων και των λογιστικών γραφείων. Επιπλέον, επισημαίνει τις τεχνικές παραμέτρους και τις απαιτήσεις του μέτρου που δημιουργούν σοβαρές δυσκολίες προσαρμογής για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ), ειδικά στο πλαίσιο της τουριστικής περιόδου και του αυξημένου φόρτου εργασίας τους.

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι οι ίδιες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου υποχρεούνται να προσαρμόσουν τα συστήματά τους για τη συμμόρφωση με τη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, παράλληλα με τις διαδικασίες ψηφιακού μετασχηματισμού όπως η σύνδεση των POS με τα ταμειακά συστήματα και η διαβίβαση δεδομένων στην ΑΑΔΕ σε πραγματικό χρόνο.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Γιώργος Καρανίκας, πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση με τον Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας, κ. Γιώργο Τζιλιβάκη, για να ενημερώσει το εμπορικό κόσμο για την εφαρμογή του νέου μέτρου.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις