Αρχική Υπουργεία Επίσκεψη Πάλμερ – Πάιατ στη γενική αστυνομική διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης

Επίσκεψη Πάλμερ – Πάιατ στη γενική αστυνομική διεύθυνση της Αλεξανδρούπολης

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη Διεύθυνση Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης επισκέφθηκαν ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, στο περιθώριο της σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν στον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης (Ο.Λ.Α.).

Στην κεκλεισμένων των θυρών συνομιλία που είχαν, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή και του πρόξενου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη Γκρέγκορι Φλέγκερ, με τον γενικό επιθεωρητή Βορείου Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντίνο Σκούμα και τον διευθυντή της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Πασχάλη Συριτούδη, ο κ. Πάιατ επεσήμανε ότι η παρουσία των Αμερικανών αξιωματούχων καταδεικνύει «την αφοσίωση μας στο να συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με την κυβέρνηση της Ελλάδας».

Νωρίτερα, ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι: «Η ανεξέλεγκτη μετακίνηση χιλιάδων ανθρώπων που παραπλανήθηκαν ώστε να πιστεύουν ότι ο δρόμος προς την Ευρώπη είναι ανοιχτός, είναι θεμελιωδώς αποσταθεροποιητική, μη βιώσιμη και πρέπει να αλλάξει».

Ο κ. Πάλμερ επανέλαβε την αλληλεγγύη των ΗΠΑ στην Ελλάδα και την περιοχή σε μια δύσκολη περίοδο και χαρακτήρισε απαράδεκτα όσα συμβαίνουν.

«Οι ΗΠΑ θεωρούν μη βιώσιμη και μη αποδεκτή την κατάσταση», ανέφερε χαρακτηριστικά.