Αρχική Χωρίς κατηγορία Επίσημο: Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά και νηπιαγωγεία

Επίσημο: Ανοίγουν τη Δευτέρα δημοτικά και νηπιαγωγεία

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τέλος σε σενάρια που διακινούνται από το πρωί βάζει το υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίζοντας πως τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα ανοίξουν κανονικά για δια ζώσης διδασκαλία στις 11 Ιανουαρίου.

«Υπενθυμίζεται η απόφαση της Κυβέρνησης, στη βάση εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, για δια ζώσης επαναλειτουργία των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών και Ειδικών Σχολείων όλων των βαθμίδων την προσεχή Δευτέρα 11/1. Στη βάση εγκυκλίου που εστάλη προς τα σχολεία νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία αναλαμβάνουν υπηρεσία, αύριο, Παρασκευή 8/1. Αύριο, Παρασκευή, 8/1 Γυμνάσια και Λύκεια όλης της χώρας ξεκινούν την εξ αποστάσεως λειτουργία τους μέσω τηλεκπαίδευσης» τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Νωρίτερα σήμερα, κυβερνητικοί αξιωματούχοι άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην επιστρέψουν οι μικροί μαθητές στα θρανία λόγω της επιδημιολογικής εικόνας που παρουσιάζει η χώρα.

Σε αντίστοιχη τοποθέτηση είχε προχωρήσει σε ραδιοφωνική της συνέντευξη στον Alpha 98.9 και η υφυπουργός αρμόδια για θέματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Ζέττα Μακρή.

Ερωτηθείσα σχετικά με τις δηλώσεις της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, Αριστοτελίας Πελώνη, εάν αναμένεται κάποια αξιολόγηση από τους λοιμωξιολόγους, η κ. Μαρκή είπε πως τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά θα ανοίξουν στις 11 Ιανουαρίου.

«Το έχει ανακοινώσει η υπουργός, θα γίνει δια ζώσης επαναλειτουργεία» ανέφερε χαρακτηριστικά.