Τρία νέα προγράμματα για 25.500 θέσεις εργασίας βάζει σε τροχιά ο ΟΑΕΔ μετά την ΔΕΘ. Σύμφωνα με το ένθετο του Έθνους “ΕΡΓΑΣΙΑ+” τα εν λόγω προγράμματα που έχουν εξασφαλίσει το “πράσινο φως” του ΔΣ του Οργανισμού έχουν πρωτοποριακή αρχιτεκτονική και στοχεύουν τόσο στους νέους άνεργους πτυχιούχους – με προφανή στόχο την ανάσχεση του brain drain – όσο και στους ελεύθερους επαγγελματίες που βρέθηκαν εκτός αγοράς και αναγκάστηκαν να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους λόγω της κρίσης.

Το ένα από τα τρία προγράμματα εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τελετή εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, αναφερόμενος στα μέτρα που θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων και την ανάσχεση του brain drain. “Δεν μπορούμε να πατήσουμε ξανά στα πόδια μας, αν δεν στηρίξουμε αποφασιστικά τη νέα γενιά αυτής της χώρας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων – στο πρόγραμμα για τους 5.500 νέους επιστήμονες που θα προσληφθούν σε φορείς του Δημοσίου, με μισθούς αντίστοιχους των προσόντων τους. Oι ακαθάριστες μηνιαίες αμοιβές των ωφελουμένων ορίζονται σε 1.040 Ευρώ για την κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης και 990 Ευρώ για την κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται το πρόγραμμα για την δεύτερη ευκαιρία σε πρώην αυτοαπασχολούμενους με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας, αλλά και το πρόγραμμα για την διατήρηση θέσεων εργασίας που δημιουργήθηκαν μέσα στην κρίση, με στόχο την ενίσχυση της ρευστότητας των επιχειρήσεων και της απασχόλησης. Όπως αποκαλύπτει το “Έθνος – Εργασία+” το ποσό της επιχορήγησης για τους πρώην αυτοαπασχολούμενους ορίζεται σε 8.000 – 12.000 ευρώ. 

Διαβάστε στο σημερινό Έθνος τον αναλυτικό οδηγό για τα τρία προγράμματα, τους δικαιούχους, αλλά και τα επιδοτούμενα ποσά.