Αρχική Οικονομία Επιδόματα: Ποια πληρώνονται μετά τις 28 Οκτωβρίου

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται μετά τις 28 Οκτωβρίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου θα πιστωθούν τα ποσά των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ Οκτωβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες και όχι νωρίτερα λόγω της αργίας της 28ης Οκτωβρίου.

Ειδικότερα θα καταβληθούν:
Επίδομα Ενοικίου
Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα
Αναπηρικά επιδόματα
Στεγαστική Συνδρομή
Επίδομα Ομογενών
Σύνταξη ανασφ. Υπερηλίκων
Επίδομα Κοινωνικής Αλληλ. Υπερηλίκων
Έξοδα κηδείας ανασφάλιστων
Επίδομα Γέννησης
Παράλληλα ο ΟΠΕΚΑ έχει ανοίξει και λειτουργεί η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, προκειμένου οι δικαιούχοι που δεν έχουν ακόμη υποβάλει αίτηση για το έτος 2022 να υποβάλουν και να ξεκινήσει η διαδικασία της καταβολής της 5ης δόσης.

Υπενθυμίζουμε ότι η αίτηση υποβάλλεται στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ ή μέσω του διαδικτυακού τόπου ΟΠΕΚΑ, με τη χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο TAXISnet. Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί, βάσει των εξαρτώμενων τέκνων, που θα δηλωθούν στο Α21 του 2022 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021.

Για να χορηγηθεί το επίδομα, η αίτηση πρέπει να υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί. Αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά, θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Το ποσό του επιδόματος παιδιού ανέρχεται σε 70 ή 42 ή 28 ευρώ για κάθε παιδί για το πρώτο και δεύτερο παιδί ανά μήνα, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος και σε 140 ή 84 ή 56 ευρώ από το τρίτο και για κάθε επόμενο παιδί, ανά μήνα.

Η επόμενη πληρωμή για το επίδομα παιδιού αναμένεται να καταβληθεί από τον ΟΠΕΚΑ στους δικαιούχους την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022.