Αρχική Οικονομία Επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά για παλαιούς και νέους δικαιούχους

Επίδομα θέρμανσης: Τα ποσά για παλαιούς και νέους δικαιούχους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να βγει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το επίδομα θέρμανσης όπου θα προβλεπει έως και 1.600 ευρώ το ποσό για τους νέους δικαιούχους.

Πιο συγκεκριμένα, αύξηση στα 800 ευρώ, από 700 ευρώ, του ανώτατου ποσού επιδόματος θέρμανσης που θα χορηγηθεί φέτος, αύξηση του περιουσιακού ορίου των 180.000 ευρώ για τον άγαμο στα επίπεδα των 200.000 ευρώ αλλά και εφαρμογή των εισοδηματικών ορίων που ίσχυσαν πέρυσι για τους νέους δικαιούχους που θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης έως 1.600 ευρώ θα προβλέπει η Κοινή Υπουργική Απόφαση για το επίδομα θέρμανσης.

Η πλατφόρμα myΘέρμανση θα ανοίξει στα τέλη Νοεμβρίου για την υποβολή των αιτήσεων από τους δικαιούχους, ενώ η καταβολή των χρημάτων θα γίνει στα τέλη Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε πηγή του υπουργείου Οικονομικών.

Τι θα προβλέπει η ΚΥΑ
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΚΥΑ θα προβλέπει:

– Το επίδομα θέρμανσης θα κυμαίνεται από 100 έως 800 ευρώ από 100 έως 700 ευρώ που ανέρχονταν πέρυσι.

– Για τους παλαιούς δικαιούχους ισχύουν αυξημένα εισοδηματικά όρια 16.000 ευρώ για τον έγγαμο, 24.000 για το έγγαμο και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

– Για τους νέους δικαιούχους που θα λάβουν διπλάσιο επίδομα θέρμανσης θα ισχύσουν τα περυσινά εισοδηματικά όρια. Δηλαδή 14.000 ευρώ για το άγαμο, 20.000 ευρώ για το ζευγάρι και προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

– Επίδομα θέρμανσης θα λάβουν φέτος και όσοι χρησιμοποιούν μπλε κηροζίνη ως πηγή θέρμανσης.

– Αυξάνεται το περιουσιακό όριο των 180.000 ευρώ που ίσχυε πέρυσι για το άγαμο στα επίπεδα των 200.000 ευρώ ενώ διατηρείται στα 300.000 ευρώ για το ζευγάρι.

Πετρέλαιο κίνησης
Στο μέτωπο του πετρελαίου κίνησης, από την 1η Νοεμβρίου θα επανέλθει η επιδότηση στην αντλία εάν στο μεσοδιάστημα δεν υπάρξει δραστική αποκλιμάκωση των τιμών λιανικής. Στην αντλία οι τιμές του πετρελαίου κίνησης συνεχίζουν να υπερβαίνουν τα 2 ευρώ ανά λίτρο και είναι υψηλότερες από αυτές της βενζίνης. Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν σήμερα ότι οι αποφάσεις για το θέμα της επαναφοράς της επιδότησης στην αντλία θα ληφθούν εντός των ημερών σε συνάρτηση με τις εξελίξεις στις τιμές.