Αρχική Οικονομία Επίδομα θέρμανσης: Η διαδικασία υποβολής αίτησης και η πληρωμή

Επίδομα θέρμανσης: Η διαδικασία υποβολής αίτησης και η πληρωμή

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Άμεσα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στην ΑΑΔΕ για την υποβολή αιτήσεων από τους δικαιούχους προκειμένου να λάβουν το επίδομα θέρμανσης. Το επίδομα φέτος θα αφορά όχι μόνο όσους κάνουν χρήση πετρελαίου θέρμανσης αλλά και  φυσικού αερίου και ξύλων – πέλλετ για τις ορεινές περιοχές έως 2.500 κατοίκους.

Το ποσό θα κυμαίνεται από 80 ευρώ το ελάχιστο έως και 650 ευρώ.

Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης είναι η πλατφόρμα στην ΑΑΔΕ να ανοίξει πιθανότατα την ερχόμενη Τρίτη ή Τετάρτη ώστε να ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων. Ως προς τη διαδικασία, οι φορολογούμενοι θα πρέπει :

· να εισέλθουν χρησιμοποιώντας του κωδικούς Τaxis

· να επιλέξουν τον οικισμό που υπάγονται, μεταξύ περίπου 13.000 στους οποίους έχουν καταγραφεί θερμοκρασίες. Αν δεν βρίσκουν τον οικισμό τους θα επιλέγουν την ένδειξη “άλλος” με το επίδομα να υπολογίζεται με βάση το μέσο όρο του δήμου τους

· υποβάλλουν την αίτηση με τα τιμολόγια που έχουν στη διάθεση τους

·  μέσω αλγορίθμου το σύστημα θα υπολογίζει το επίδομα που δικαιούται ο αιτούμενος.

Η πλατφόρμα αναμένεται να κλείσει γύρω στις 10 Ιανουαρίου με τις πληρωμές να πραγματοποιούνται επίσης τον πρώτο μήνα του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι για να λάβει κάποιος το σύνολο του επιδόματος, θα πρέπει να έχει κάνει αγορά καυσίμου τουλάχιστον διπλάσιας αξίας.

Όπως τόνιζαν αρμόδιες πηγές, όσοι θα έχουν καλύψει το σύνολο των απαιτούμενων τιμολογίων, θα λάβουν το σύνολο του επιδόματος που δικαιούνται. Οι υπόλοιποι θα μπορούν να υποβάλουν συμπληρωματικά τιμολόγια έως το Φεβρουάριο- Μάρτιο, οπότε θα ξανανοίξει η πλατφόρμα κι έτσι να λάβουν το υπόλοιπο επίδομα. Ειδικά για τους καταναλωτές φυσικού αερίου, όπου οι λογαριασμοί εκδίδονται σε μηνιαία βάση, η πλατφόρμα μπορεί να ανοίξει εκ νέου έτσι ώστε να γίνει η τελική εκκαθάριση.