Αρχική Οικονομία Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει έως τις 15 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι

Επίδομα θέρμανσης: Ανοίγει έως τις 15 Δεκεμβρίου η πλατφόρμα – Οι δικαιούχοι

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στη τηλεόραση του ANT1 δήλωσε ότι μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να εκδοθεί η ΚΥΑ για το επίδομα θέρμανσης, ώστε μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου να ανοίξει οι πλατφόρμα για τις αιτήσεις.

Σύμφωνα με τον κ.Σταϊκούρα, στόχος της κυβέρνησης είναι η καταβολή του επιδόματος να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου.

Να θυμίσουμε ότι, δικαιούχοι για το επίδομα θέρμανσης είναι φυσικά πρόσωπα για τα ακίνητα που χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά τον χρόνο υπουβολής της αίτησης είτε αυτά μισθώνονται είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

Να σημειωθεί ότι για να λάβει κάποιος το επίδομα θέρμανσης θα πρέπεει να βάλει το διπλάσιο ποσό από αυτό που θα πληρωθεί. Επιπλέον, τα χρήματα που θα του καταβληθούν θα πρέπει να τα ξοδέψει αντίστοιχα, διαφορετικά θα πρέπει να τα επιστρέψει.

Τέλη κυκλοφορίας 2021

Σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας, ο υπουργός δήλωσε ότι εντός του μήνα αναμένεται να ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις για παράταση στην πληρωμή τους. Ωστόσο, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην καταβολή τους και μετά το τέλος Δεκεμβρίου. Όσον αφορά το ενδεχόμενο καταβολής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα, ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι αξιολογείται «όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να πάμε στην άλλη άκρη ότι υλοποιείται».