Αρχική ΟΑΕΔ Επίδομα – ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις από εποχικούς υπαλλήλους

Επίδομα – ΟΑΕΔ: Ξεκινούν οι αιτήσεις από εποχικούς υπαλλήλους

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Nέο πρόγραμμα επιδοτούμενης μετεκπαίδευσης για 1.250 εργαζομένους και πρόσκαιρα άνεργους στον κλάδου του τουρισμού σε 18 περιοχές της χώρας, υλοποιεί το υπουργείο Τουρισμού.

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά σε ειδική εφαρμογή στο mintour.edu.gr από τις 15 μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου 2021 και αφορούν 50 τμήματα μετεκπαίδευσης που θα λειτουργήσουν σε: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, Τρίκαλα, Κέρκυρα, Βόρεια Κέρκυρα, Νότια Κέρκυρα, Βόλο, Δελφούς, Άγιο Νικόλαο, Ηράκλειο, Ερμιόνη, Καλαμάτα, Λουτράκι (με έδρα Κόρινθο), Ναύπλιο (με έδρα Άργος), Πάτρα, Πύργο, Ρόδο.

Οι 5 προσφερόμενες ειδικότητες είναι:

  • Υπηρεσία Υποδοχής,
  • Επισιτισμός,
  • Μαγειρική τέχνη,
  • Ζαχαροπλαστική τέχνη και
  • Οροφοκομία.

Η παρακολούθηση των προγραμμάτων,  συνολικής διάρκειας 380 ωρών, παρέχεται δωρεάν, είναι υποχρεωτική για το σύνολο του εκπαιδευτικού προγράμματος και περιλαμβάνει θεωρητικό καθώς και εργαστηριακό κομμάτι.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, οι μετεκπαιδευόμενοι δικαιούνται επίδομα μετεκπαίδευσης, που καθορίζεται και καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ.

Τμήματα Μετεκπαίδευσης σε 18 περιοχές

Τα Τμήματα Μετεκπαίδευσης συνιστούν προγράμματα συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης τα οποία δεν εντάσσονται στην τυπική εκπαίδευση και οδηγούν στην απόκτηση αδιαβάθμητων τίτλων σπουδών. Απευθύνονται σε εργαζομένους και πρόσκαιρα ανέργους στον κλάδο του τουρισμού, οι οποίοι δεν κατέχουν τίτλους σπουδών τουριστικής εκπαίδευσης. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της παρακολούθησής τους, οι απόφοιτοι αποκτούν την υπαλληλική ιδιότητα. Στόχος των προγραμμάτων αυτών είναι η συνεχιζόμενη κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού στον τομέα του τουρισμού.

Η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, η οποία υπέγραψε τη σχετική απόφαση, δήλωσε σχετικά: «Η σημερινή υπογραφή σηματοδοτεί την εφαρμογή ενός ακόμη προγράμματος που γίνεται στο πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής μας για την υποστήριξη των εργαζομένων σε επίπεδο αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους, καθώς η επένδυση στην εκπαίδευση παραμένει μια από τις προτεραιότητές μας.

»Με αφετηρία τη σημερινή ημέρα, ανοίγει στις 15 Δεκεμβρίου 2021 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο 2021-2022 των τμημάτων μετεκπαίδευσης εργαζομένων του τουριστικού κλάδου, που προσφέρει το υπουργείο Τουρισμού.

»Καθώς εντείνουμε τις προσπάθειες υλοποιώντας νέες πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της δια βίου τουριστικής εκπαίδευσης, καταφέραμε και πετύχαμε να αυξήσουμε φέτος τα τμήματα μετεκπαίδευσης σε 18 περιοχές στην Ελλάδα, οκτώ (8) περισσότερες από πέρυσι και με μεγαλύτερο αριθμό μετεκπαιδευόμενων. Αυτό σημαίνει ότι φέτος θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα συνολικά 1.250 άτομα, δηλαδή 445 περισσότερα από πέρσι.

»Στο υπουργείο Τουρισμού η παροχή διά βίου επαγγελματικής τουριστικής κατάρτισης η οποία θα απαντά στις σύγχρονες απαιτήσεις της τουριστικής αγοράς, παραμένει ένας από τους βασικούς μας στόχους, καθώς συμβάλλει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση στη στήριξη της ελληνικής οικονομίας».