Σε τρεις δήμους της Νότιας Αττικής προσφέρεται ένα σημαντικό επίδομα, φτάνοντας έως τα 2.100 ευρώ, για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που στοχεύει στην ενίσχυση νέων άνεργων επιστημόνων που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματικές ικανότητες.

Το έργο «Δράσεις για την ενδυνάμωση και ενίσχυση των ικανοτήτων των υποψήφιων επιχειρηματιών / νέων άνεργων επιστημόνων», με κωδικό MIS 5073527, υλοποιείται από τον Σύνδεσμο Δήμων Νότιας Αττικής (Συ.Δ.Ν.Α.) σε συνεργασία με τους Δήμους Αλίμου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου. Το πρόγραμμα στοχεύει να υποστηρίξει 240 νέους άνεργους επιστήμονες από αυτούς τους δήμους, προσφέροντάς τους εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με τις δυνατότητες ανάπτυξης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και τις απαραίτητες εργαλειοθήκες, γνώσεις και δεξιότητες για μια επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα.

Η ενδεικτική κατανομή των θέσεων ανά δήμο είναι η εξής:

  • Δήμος Αλίμου: 48 θέσεις
  • Δήμος Καλλιθέας: 116 θέσεις
  • Δήμος Παλαιού Φαλήρου: 76 θέσεις

Το επίδομα υπολογίζεται βάσει των ωρών κατάρτισης που έχει παρακολουθήσει ο κάθε συμμετέχων, με συνολικό ανώτατο όριο 2.100 ευρώ για 420 ώρες κατάρτισης (5,00 € ανά ώρα).

Οι ενδιαφερόμενοι άνεργοι μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις από τις 18/06/2024 και η δράση περιλαμβάνει συνολικά 240 θέσεις, με ενδεικτική κατανομή μεταξύ των δήμων Αλίμου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις