Αρχική Δήμοι Επιχορήγηση των κατοικιών στο Χαϊδάρι για εγκατάσταση Φυσικού Αερίου

Επιχορήγηση των κατοικιών στο Χαϊδάρι για εγκατάσταση Φυσικού Αερίου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Στο Πρόγραμμα επιχορήγησης «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματος φυσικού αερίου σε κατοικίες» μπορούν να ενταχθούν οι ιδιοκτήτες κατοικιών στο Χαϊδάρι, όπως ενημερώνει τους πολίτες ο Δήμος.

Το Χαϊδάρι είναι ένας από τους 22 Δήμους της Αττικής όπου υλοποιείται το Πρόγραμμα, με πηγή χρηματοδότησης το ΕΣΠΑ. Φορέας υλοποίησης είναι η Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής, στην ιστοσελίδα της οποίας έχουν δημοσιευθεί αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες για την διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους δικαιούχους.

Η επιχορήγηση των ιδιοκτητών κατοικιών από το νέο Πρόγραμμα αφορά το κόστος της εσωτερικής εγκατάστασης Φυσικού Αερίου για αντικατάσταση των υφιστάμενων συστημάτων θέρμανσης με πετρέλαιο. Η επιχορήγηση χορηγείται με εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσοστά επιχορήγησης των ωφελούμενων ξεκινούν από το 65% και φτάνουν στο 100%.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΕΔΑ Αττικής για την υποβολή ερωτημάτων και παροχή διευκρινίσεων επί της δράσης στο e mail:

Info_Epixorigisi@edaattikis.gr

Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων λήγει στις 28 Μαΐου 2021.

Όπως σημειώνει ο Δήμος Χαϊδαρίου, έχει ήδη πετύχει την δέσμευση της Εταιρείας  Φυσικού Αερίου για την ταχύτερη επέκταση του δικτύου στο Χαϊδάρι με σύνδεση του Δημαρχείου, των σχολικών κτιρίων  αλλά και των κατοικιών που βρίσκονται στις διαδρομές επέκτασης του δικτύου. Μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου οι κάτοικοι μπορούν να υποβάλουν αίτημα σύνδεσης της οικίας τους με το Φυσικό Αέριο.