Τρίτη, 25 Ιουνίου, 2024

ΕΦΚΑ: Επεκτείνεται για ακόμη τρία χρόνια η λειτουργία του 1555

Στην επέκταση της λειτουργίας του 1555 για ακόμη τρία χρόνια προχωρά το υπουργείο Εργασίας και ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης. Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπερταμείου ασφάλισης τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου, που θα κληθεί να αναλάβει την τηλεφωνική εξυπηρέτηση, καλύπτοντας τις ανάγκες του ενιαίου τηλεφωνικού αριθμού.

Υπενθυμίζεται ότι ο ενιαίος αριθμός εξυπηρέτησης 1555 πήρε τη θέση επτά διάσπαρτων τηλεφωνικών κέντρων και πολλών επιμέρους τηλεφωνικών γραμμών, ώστε να εξυπηρετεί το σύνολο των ασφαλισμένων για ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και εργασιακά θέματα.

Τέθηκε σε λειτουργία σε μια προσπάθεια να μπει τέλος… στα κατεβασμένα τηλέφωνα που κατά καιρούς συναντούσαν οι ασφαλισμένοι στις κατά τόπους υπηρεσίες των εποπτευόμενων φορέων του υπουργείου Εργασίας. Αυτός ο στόχος, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας σταδιακά επιτυγχάνεται, καθώς μέχρι σήμερα έχουν ήδη εξυπηρετηθεί πάνω από 2,6 εκατομμύρια κλήσεις πολιτών, ενώ 8 στους 10 να δηλώνουν ικανοποιημένοι από την λειτουργία του.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του powergame.gr, η επιτυχία του 1555 δεν έχει περάσει απαρατήρητη στην κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, με δεδομένο ότι ο νέος ενιαίος αριθμός εξυπηρέτησης ανταποκρίθηκε πλήρως στις ανάγκες των πολιτών, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να επεκτείνει το 1555 σε όλο το δημόσιο τομέα (φορολογία, υγεία κλ.π). Απώτερος στόχος είναι να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία, η εμπειρία, ο τρόπος λειτουργίας και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, ώστε να δημιουργηθεί ένας και μοναδικός τετραψήφιος αριθμός που θα αφορά όλα τα θέματα που σχετίζονται με το δημόσιο. Φυσικά, ακόμα δεν έχει αποφασιστεί αν αυτός ο αριθμός θα είναι το 1555, που ήδη υπάρχει και πετύχει τους ή αν θα δημιουργηθεί ένας νέος τετραψήφιος αριθμός που θα καλύπτει όλο το εύρος των υπηρεσιών.

Το καθεστώς πριν από την λειτουργία του 1555

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη. πριν ιδρυθεί το 1555, λειτουργούσαν διάσπαρτες παλιές γραμμές με ωράρια δημοσίου και μέσο χρόνο αναμονής τα 30΄. Στις γραμμές αυτές δεν υπήρχε ουσιαστικός έλεγχος, ενώ δεν μπορούσαν να  ανταποκριθούν στις κλήσεις των πολιτών, καθώς δεν είχαν επαρκές έμψυχο δυναμικό. Από την άλλη πλευρά ο νέος ενιαίος αριθμός  λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να καλούν ανά πάσα στιγμή, σε ένα μόνο αριθμό, χωρίς καμία χρέωση, για να  υποβάλλουν αιτήματα και να ενημερώνονται για εκκρεμείς υποθέσεις τους.

Το 1555 υποδέχεται κατά μέσο όρο 11.200 κλήσεις την ημέρα, με το μέσο χρόνο αναμονής να είναι μόλις 1,38 λεπτά. Μέσα σε ένα χρόνο έχουν απαντηθεί πάνω από 2,6 εκατομμύρια κλήσεις και έχει επιλυθεί – είτε άμεσα κατά τη διάρκεια της κλήσης, είτε μέσα σε λίγες μέρες – το  99,5% του συνόλου των αιτημάτων.

Διαβάστε ακόμη:

Ευρωεκλογές 2024 – Αποτελέσματα ΥΠΕΣ: ΝΔ 27,5%, ΣΥΡΙΖΑ 14,58%, ΠΑΣΟΚ 13,75%

Ευρωεκλογές 2024 - Η μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας...

«Στα αθλητικά πάμε..καλά»

Άρθρο των φοροτεχνικών Παναγιώτη Παντελή και Ηλία Χατζηγεωργίου Στα...

Τα “brainstorimg” Δούκα, οι τηλε-μεταγγραφές της Αττικής και ο γάμος της σεζόν

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

Ενημερωτικό Δελτίο

Ύδρα: Αποκαλυπτικό υλικό από τον όρμο Μπίστι το βράδυ της Παρασκευής

Τα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταθέσεις στη διάρκεια της προανάκρισης αναιρούν τις αθωωτικές δηλώσεις των μελών του πληρώματος του πλοίου "Περσεφόνη", οι οποίες...

Ανατροπή-«βόμβα» στην εξαγορά πλασματικών ετών στις συντάξεις

Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης , προωθεί αλλαγές στις αναγνωρίσεις πλασματικών ετών για τα συντάξιμα χρόνια με όριο εξαγορών τα 5 έτη για...

Μείωση Ασφαλιστικών Εισφορών αποκλειστικά για εργοδότες

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προχωρά σε μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αποκλειστικά για τους εργοδότες. Από την 1η Ιανουαρίου 2025, προγραμματίζεται μείωση κατά 0,5...

Επιστροφή με υψηλές θερμοκρασίες και ανέμους – Πότε αναμένεται πτώση θερμοκρασίας

Την τελευταία ημέρα του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες που θα φτάσουν έως και τους 39 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, από την Τρίτη...