Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024

Επεισοδιακή δίκη στον Βόλο: Η Κωνσταντοπούλου μήνυσε την πρόεδρο του Δικαστηρίου (video)

Επεισοδιακή δίκη στον Βόλο: Η Κωνσταντοπούλου μήνυσε την πρόεδρο του Δικαστηρίου, «Συμπεριφέρεστε ως δικαστής που λαμβάνει εντολές από τον Αχιλλέα Μπέο και περιφρονεί τους κατηγορουμένους» ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Χάος… επικράτησε τη Δευτέρα στα δικαστήρια του Βόλου με αφορμή τη δίκη δύο μελών της Κίνησης Πολιτών για το νερό, Θωμά Κλημόπουλου και Αρ. Φραγκουδάκη μετά τη μήνυση δημοτικών συμβούλων της παράταξης Μπέου, για την πρόκληση επεισοδίων σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το 2017.

Μετά από ολιγόωρη διακοπή της δίκης, η συνήγορος υπεράσπισης των κατηγορουμένων Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε στην έδρα πώς ο ένας εκ των κατηγορουμένων, ο κ. Φραγκουδάκης, αισθάνθηκε αδιαθεσία λόγω υπέρτασης και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο. Ακολούθησε έντονος διάλογος της κ. Κωνσταντοπούλου με την πρόεδρο του Δικαστηρίου, επειδή της έδωσε μόνο δύο λεπτά για να καταθέσει την δήλωση της. Η κ. Κωνσταντοπούλου κατηγόρησε την πρόεδρο πως εκείνη προκάλεσε νωρίτερα ακραία ένταση, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στο Νοσοκομείο ο Αρ. Φραγκουδάκης. “Διεκδίκησε τα δικαιώματα του και ηθελημένα του προκαλέσατε βλάβη. Στοχοποιήσατε κατηγορουμένους για πολλοστή φορά. Είστε το δικαστήριο του δημάρχου“, είπε και υπέβαλε γραπτό αίτημα ζητώντας να ενημερωθεί γιατί εξετάστηκαν 5 μάρτυρες χωρίς να είναι η ίδια παρούσα.

Συμπεριφέρεστε ως δικαστής που λαμβάνει εντολές από τον Αχ. Μπέο και περιφρονεί τους κατηγορουμένους“, ανέφερε η Ζωή Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στην πρόεδρο του δικαστηρίου και ζήτησε να διακοπεί η δίκη ώστε να διαπιστωθεί η κατάσταση υγείας του κ. Φραγκουδάκη. Επίσης, κάλεσε την πρόεδρο να δηλώσει την σχέση της με τον Βασίλη Ζαχείλα που ξυλοκόπησε δημοτικό σύμβουλο της ΛΑΣ και ζήτησε να απέχει από το δικαστήριο γιατί, όπως είπε, έχει μεροληψία υπέρ του Αχ. Μπεου. “Είστε ακραία υποτελής στη δημοτική αρχή”, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη πάντα στην πρόεδρο της έδρας.

Στο μεταξύ, απορρίφθηκε αίτημα διακοπής για διαταραχή υγείας του Αρ. Φραγκουδακη, όπως επίσης απορρίφθηκε το αίτημα να επανεξεταστούν οι πέντε μάρτυρες.

Έκρηξη του εισαγγελέα

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, ακολούθησε η έκρηξη του εισαγγελέα της έδρας σε βάρος της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το αίτημα αποχής της προέδρου, με την κ. Κωνσταντοπούλου να δηλώνει ότι θα υποβάλει μήνυση κατά της προέδρου της έδρας ενώπιον της εισαγγελέα και της αστυνομικής αρχής, γιατί παραβιάζει το καθήκον της και εκτρέπεται σε δικονομικές εντολές προς υπεράσπιση. Στο πλαίσιο αυτό, ζητήθηκε διακοπή 10 λεπτών για την υποβολή της μήνυσης.

Με την επανέναρξη της δίκης, η πρόεδρος της έδρας ζήτησε να ενημερωθεί από το Τμήμα Μηνύσεων εάν κατατέθηκε μήνυση εναντίον της και η κ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως η πρόεδρος γελοιοποιεί την διαδικασία, ενώ υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης της προέδρου. Την κατήγγειλε επίσης για το γεγονός ότι κάλεσε τις αστυνομικές δυνάμεις. Επίσης, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης και της εισαγγελέα της έδρας και δήλωσε πως δεν αναγνωρίζει την πρόεδρο ως δικαστή. Ακολούθησε νέα διακοπή της επεισοδιακής δίκης.

Όταν ξεκίνησε εκ νέου η δίκη, απορρίφθηκαν οι αιτήσεις εξαίρεσης που κατέθεσε η κ. Κωνσταντοπούλου και κλήθηκε να καταθέσει ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Δ. Λιβογιάννης, ο οποίος ήταν εκείνος που υπέβαλε μήνυση στους κ.κ. Φραγκουδάκη και Κλημόπουλο, γεγονός που εξόργισε την συνήγορο υπεράσπισης. Η κ. Κωνσταντοπούλου εκτίμησε πως, εφόσον δεν εξετάστηκαν οι αιτήσεις εξαίρεσης, δεν μπορούσε να συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία.

Η πρόεδρος της αφαίρεσε τον λόγο και ξεκίνησε να εξετάζει τον μάρτυρα. Ο κ. Λιβογιάννης, παρότι μήνυσε τους κατηγορουμένους γιατί υποτίθεται έκλεισαν την πόρτα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου σε ώρα έντασης, κατέθεσε πώς ουδέποτε τους είδε να το πράττουν. Παραδέχτηκε, δηλαδή, σαφώς, όπως και οι προηγούμενοι μάρτυρες κατηγορίας, πως με την μήνυση τους συκοφάντησαν. Η πρόεδρος δεν επέτρεψε στην κ. Κωνσταντοπούλου να εξετάσει τον μάρτυρα και κάλεσε τον έτερο μηνυτή Α. Ζέρβα. Η Κωνσταντοπούλου υπέβαλλε νέο αίτημα εξαίρεσης καταγγέλλοντας πως ο κ. Λιβογιάννης είχε γνωριμία με την πρόεδρο, γεγονός που όπως κατήγγειλε το έχουν αποκρύψει.

Νέο αίτημα εξαίρεσης κατατέθηκε και εναντίον της εισαγγελέα, γιατί δεν επέτρεψε την εξέταση μαρτύρων, με την κ. Κωνσταντοπούλου να επαναλαμβάνει ότι το δικαστήριο σέρνεται πίσω από τον Αχ. Μπεο. Τα αιτήματα απορρίφθηκαν και συνέχισε να καταθέτει ο μηνυτής Αν. Ζέρβας, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θυμάται καν αν έκλεισε κάποιος την πόρτα του δημοτικού συμβουλίου στην επίμαχη επεισοδιακή συνεδρίαση. Και ο ίδιος, παρότι μήνυσε τους Φραγκουδάκη και Κλημόπουλο, αρνήθηκε πως τους είδε να πράττουν οποιαδήποτε ενέργεια παρακώλυσης της συνεδρίασης του συμβουλίου ή βιαιοπραγία. Μάλιστα, δήλωσε πως ούτε καν θυμάται τι είχε γίνει μέσα στον χαμό. Η πρόεδρος δεν επέτρεψε τις ερωτήσεις στον μάρτυρα από την κ. Κωνσταντοπούλου, με την συνήγορο να φωνάζει …”ντροπή”. Ερωτήσεις στον κ. Ζέρβα έγιναν από τον κ. Κλημοπουλο, αλλά η πρόεδρος απαγόρευσε να δοθούν απαντήσεις. Επίσης, ζήτησε να κρατηθούν για ψευδορκία οι μάρτυρες που μήνυσαν τους κατηγορουμένους.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις 

 

Διαβάστε ακόμη:

Τεράστια η λίστα αναμονής στα νοσοκομεία – 3.000 παιδιά περιμένουν να χειρουργηθούν

Σε αδιέξοδο έχουν βρεθεί τα παιδιατρικά νοσοκομεία «Αγία Σοφία»...

Νέα αύξηση κατά 5,6% τον Απρίλιο στα οικοδομικά υλικά

Αύξηση κατά 5,6% σημείωσαν οι τιμές στα οικοδομικά υλικά συνολικά τον Απρίλιο. Με εξαίρεση την...

Γαλάζια Σημαία 2024 :«Πρωταθλήτρια» η Χαλκιδική – 2η η Ελλάδα παγκοσμίως

Η ετήσια αναγγελία των βραβευμένων με τη Γαλάζια Σημαία...

Ενημερωτικό Δελτίο

Νέος Πρόεδρος του ΣΠΑΠ ο Βασίλης Ξυπολυτάς

Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) εξελέγη εχθές Πέμπτη 23 Μαΐου ο Δήμαρχος Κηφισιάς Β. Ξυπολυτάς, μετά...

Εμπόδια στην καταβολή επιδόματος στέγασης για εργαζόμενους της περιφέρειας

Ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής, Δημήτρης Μπιάγκης, υπέβαλε ερώτηση προς τον Υπουργό Εσωτερικών σχετικά με την «Καταβολή επιδόματος σίτισης και στέγασης...

Συνάντηση Ζαχαράκη – Κυρίζογλου- Μίλησαν για τα προγράμματα Συμβουλευτικής Γονέων  

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου είχε η υπουργός Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη στο πλαίσιο της από κοινού...

Στην Καλαμάτα η παρουσίαση-αναγγελία των “Γαλάζιων Σημαιών 2024”

Την ετήσια εκδήλωση για την αναγγελία των βραβεύσεων διοργανώνει στην Καλαμάτα, την Παρασκευή 24 Μαΐου, η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ), ο εθνικός χειριστής του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία»,...