Αρχική Ελλάδα Επεισόδια Ν. Σμύρνη: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του “Ινδιάνου”

Επεισόδια Ν. Σμύρνη: Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης του “Ινδιάνου”

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Απορριπτική ήταν η διάταξη της 13ης τακτικής ανακρίτριας, στην αίτηση αποφυλάκισης που είχε καταθέσει ο 30χρονος προφυλακισμένος για απόπειρα ανθρωποκτονίας του αστυνομικού, που τραυματίστηκε στις 9 Μαρτίου 2021 κατά τη διάρκεια επεισοδίων στη Ν. Σμύρνη.
Ο κατηγορούμενος, τον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. αποκαλεί με το προσωνύμιο «Ινδιάνος», επικαλούνταν στην αίτησή του οπτικοακουστικό υλικό, σύμφωνα με το οποίο το επίμαχο διάστημα, βρισκόταν στην Ελευσίνα. Παράλληλα, αναφερόταν στις αντιφατικές καταθέσεις του βασικού μάρτυρα κατηγορίας του, ο οποίος είναι πρώην γαμπρός του.

Ωστόσο, ο μάρτυρας αυτός, κατά την διάρκεια συμπληρωματικής εξέτασής του από την ανακρίτρια, επέμεινε στην αρχική του κατάθεση και πήρε πίσω τα περί πιέσεων από αστυνομικούς, για να υποδείξει τον κατηγορούμενο ως δράστη της επίθεσης.

Ο εν λόγω μάρτυρας παντως, το 2014 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 μηνών, επειδή πραγματοποιούσε ψευδή τηλεφωνήματα στην αστυνομία, για δήθεν επιθέσεις αναρχικών σε συγκεντρώσεις μελών της Χρυσής Αυγής.