Επαναπροσλήψεις για τους εποχιακούς πυροσβέστες που έληξαν οι συμβάσεις, αφορά 741 συμβασιούχους εποχικούς πυροσβέστες, των οποίων η θητεία έληξε την 31η Οκτωβρίου του 2023

Για τις διατάξεις του νομοσχεδίου σχετικά με την επαναπρόσληψη εποχιακών πυροσβεστών για το 2024 που απασχολήθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα από το έτος 2019 έως και το έτος 2023, μίλησε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς στη Βουλή.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η επαναπρόσληψη αφορά 741 συμβασιούχους εποχικούς πυροσβέστες, των οποίων η θητεία έληξε την 31η Οκτωβρίου του 2023.

Με τις επαναπροσλήψεις αυτές, πρόσθεσε ο υφυπουργός, η Πυροσβεστική θα καλύψει τις 2.500 θέσεων πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης, σύμφωνα με το επιχειρησιακό του σχεδιασμό.

Δεδομένου ότι η δεξαμενή της συγκεκριμένης κατηγορίας προσωπικού περιλαμβάνει επιπλέον και άλλους 1.730 που μπορούν να επαναπροσληφθούν και την φετινή αντιπυρική περίοδο, ενώ παράλληλα ανοίγει ο δρόμος για να προχωρήσει στην προκήρυξη ενός ενιαίου διαγωνισμού για την κάλυψη όλων των θέσεων πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης από το 2025 και έπειτα.

Επίσης, με διάταξη της τροπολογίας προβλέπεται και η ρύθμιση διαφόρων διαδικαστικών ζητημάτων αναφορικά με την κατηγορία προσωπικού των πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερες ειδήσεις