Αρχική Οικονομία Επαναλειτουργία της αγοράς και παράταση των εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι της Αθήνας

Επαναλειτουργία της αγοράς και παράταση των εκπτώσεων ζητούν οι έμποροι της Αθήνας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Την παράταση της  χειμερινής εκπτωτικής περιόδου, έως το τέλος Μαρτίου, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης λόγω της πανδημίας.

Στην επιστολή αναφέρεται ότι, λόγω των έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζει το εμπόριο και εξαιτίας της συσσώρευσης μεγάλων ποσοτήτων αδιάθετου αποθέματος ο εμπορικός κόσμος επιθυμεί την παράταση των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων 2021. Ειδικά στα προϊόντα μόδας το πρόβλημα με το αδιάθετο απόθεμα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

«Η επαναλειτουργία των καταστημάτων από την Δευτέρα 1η Μαρτίου με ταυτόχρονη παράταση της εκπτωτικής περιόδου θα δώσει μια νέα ανάσα στην αγορά», σημειώνεται στην επιστολή.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που αντιμετωπίζει το εμπόριο και την συσσώρευση μεγάλων ποσοτήτων αδιάθετου αποθέματος, ειδικά στα προϊόντα μόδας, σας μεταφέρουμε το αίτημα του εμπορικού κόσμου της χώρας για παράταση των τακτικών χειμερινών εκπτώσεων 2021, έως το τέλος Μαρτίου. Η επαναλειτουργία των καταστημάτων από την Δευτέρα 1η Μαρτίου με ταυτόχρονη παράταση της εκπτωτικής περιόδου θα δώσει μια νέα ανάσα στην αγορά.

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

εκπροσωπώντας τους συναδέλφους μας και αναγνωρίζοντας μέσα από την στενή μας συνεργασία την προσπάθεια που έχετε καταβάλει για την επιβίωση των επιχειρήσεων, αναμένουμε την θετική σας ανταπόκριση και είμαστε στη διάθεση σας για οτιδήποτε χρειαστεί για να ικανοποιήσουμε το δίκαιο και χρήσιμο αυτό αίτημα”.