Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

ΕΟΤ: Κεντρική Μακεδονία και Ηράκλειο Κρήτης πόλος έλξης για Πολωνούς

Η Κεντρική Μακεδονία και το Ηράκλειο Κρήτης βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκδήλωσης B2B συναντήσεων «Greek Tourism Workshop», που διοργανώθηκε στην Βαρσοβία στις 9 Δεκεμβρίου με χορηγό τον ΕΟΤ.

Τα τελευταία χρόνια η Πολωνία έχει εξελιχθεί σε μία από τις δυναμικότερες αγορές εισερχόμενου τουρισμού προς τη χώρα μας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση η Κεντρική Μακεδονία ήταν ο τιμώμενος προορισμός της εκδήλωσης, ενώ το Ηράκλειο εκπροσώπησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης με 20 εκπροσωπούμενες τουριστικές επιχειρήσεις (τουριστικά καταλύματα, ξενοδοχεία, τουριστικά πρακτορεία).

Η ομάδα των συμμετεχόντων στο Greek Tourism Workshop της Βαρσοβίας © ΕΟΤ
Η ομάδα των συμμετεχόντων στο Greek Tourism Workshop της Βαρσοβίας © ΕΟΤ

Στιγμιότυπο από τις B2B συναντήσεις κατά τη διάρκεια του Greek Tourism Workshop.
Από πολωνικής πλευράς, έλαβαν μέρος οι σημαντικοί Τ.Οs «TUI Poland», «Itaka», «Grecos Holiday» και «Nekera», η δυναμική πλατφόρμα τουριστικών πωλήσεων «Fly.pl», εκπρόσωποι των πολωνικών μέσων ενημέρωσης «Wiadamosci Turystyczne»,

 

 

«Rzeczpospolita», «Think MICE», «Polska Press» και «Waszaturystyka.pl», καθώς και κορυφαίοι travel bloggers της χώρας. Πολυάριθμη ήταν, επίσης, η συμμετοχή των πολωνικών τουριστικών γραφείων και τουριστικών εταιρειών που ειδικεύονται στην αγορά ΜICE.

Η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Πολωνίας & Τσεχίας, Ν. Νικολοπούλου, με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Πολωνία, Μ. Δαρατζίκη, στη διάρκεια της εκδήλωσης.
Ανοίγοντας την εκδήλωση, ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Πολωνία, Μιχάλης Δαρατζίκης, συνεχάρη τον ΕΟΤ Πολωνίας & Τσεχίας για την πρωτοβουλία του και τόνισε τη σημασία τέτοιων δράσεων για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Πολωνίας, τόσο σε οικονομικό, όσο και σε πολιτικό και πολιτιστικό επίπεδο. Η Προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ Πολωνίας, Νικολέτα Νικολοπούλου, ανέπτυξε τις πολλαπλές δυνατότητες που προσφέρει συνολικά η Ελλάδα στους Πολωνούς επισκέπτες κατά τη διάρκεια όλου του έτους, ενώ από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Λεωνίδας Τσιαντής, παρουσίασε το ποικιλόμορφο τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Στιγμιότυπο από τις B2B συναντήσεις κατά τη διάρκεια του Greek Tourism Workshop © ΕΟΤ
Στιγμιότυπο από τις B2B συναντήσεις κατά τη διάρκεια του Greek Tourism Workshop © ΕΟΤ

Η ομάδα των συμμετεχόντων στο Greek Tourism Workshop της Βαρσοβίας.

Οι Πολωνοί συμμετέχοντες είχαν, εξάλλου, την ευκαιρία, να παρακολουθήσουν προωθητικά video του ΕΟΤ και των ελληνικών συμμετοχών, ενώ προμηθεύτηκαν θεματικά φυλλάδια και δώρα από τον ΕΟΤ.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με

 

 

live cooking και ελληνικό μπουφέ, καθώς και κλήρωση αεροπορικών εισιτηρίων προς την Ελλάδα, προσφορά της Aegean Airlines

Διαβάστε ακόμη:

Εξίσωση τρίτεκνων οικογενειών με πολύτεκνες – Τι αλλάζει

Άρθρο της δικηγόρου Μαργαρίτας Κάρδαρη Eξετάζεται από την Κυβέρνηση να...

Τα κυβερνητικά “σπρίνγκ ρόλς” και η “έκπληξη” στον Ανδρουλάκη

Η στήλη αυτή λέει..δημοσίως όσα φτάνουν στα…ευαίσθητα αυτιά μας...

156 προσλήψεις στην Ελληνική Αεροπορικής Βιομηχανίας– Οι επτά ειδικότητες και οι θέσεις

Σε 7 ανέρχονται οι ειδικότητες που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη της ΕΑΒ. Η Βιομηχανία ανακοίνωσε 156 προσλήψεις, για τις ανάγκες της στην Τανάγρα.

Αυτός είναι ο μηνιαίος μισθός και τα επιδόματα των ευρωβουλευτών – Τι σύνταξη λαμβάνουν

Ακόμη πιο...ελκυστικές γίνονται διαχρονικά οι θέσεις στην Ευρωβουλή λόγω των υψηλών αποζημιώσεων που παρέχονται στους εκλεγέντες.

Ενημερωτικό Δελτίο

ΕΛΣΤΑΤ: Σε επίπεδα ρεκόρ ο τζίρος των επιχειρήσεων – Ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ

Ξεπέρασε τα 100 δισ. ευρώ ο κύκλος εργασιών για το σύνολο των επιχειρήσεων και των δραστηριοτήτων της οικονομίας το α' τρίμηνο φέτος,...

Νίκος Παπαθανάσης: Υπερκαλύφθηκε ο στόχος των δράσεων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι υποβολές των προτάσεων στο πλαίσιο των δύο δράσεων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας σε περιοχές Εδαφικών Σχεδίων Δίκαιης Μετάβασης, στο σύνολο της...

Θεοχάρης: Βάζουμε τάξη στο ζήτημα των ανασφάλιστων οχημάτων

«Το να έχουμε πολίτες δύο κατηγοριών με κάποιους να πληρώνουν κανονικά τα τέλη κυκλοφορίας και άλλους όχι, δεν είναι ανεκτό», δήλωσε ο Υφυπουργός Εθνικής...

ΕΣΠΑ: Κοντά στο Πάσχα οι πρώτες νέες προσκλήσεις προγραμμάτων

ΕΣΠΑ: Κοντά στο Πάσχα οι πρώτες νέες προσκλήσεις προγραμμάτων Κοντά στο Πάσχα αναμένονται οι πρώτες νέες προσκλήσεις προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ 2021/27. Πρώτο αναμένεται το πρόγραμμα για...