Αρχική Χωρίς κατηγορία Έως το τέλος της εβδομάδας οι δηλώσεις για αναστολές του Αυγούστου στο...

Έως το τέλος της εβδομάδας οι δηλώσεις για αναστολές του Αυγούστου στο πρόγραμμα «Συν-Εργασία»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πρέπει να ολοκληρώσουν εργοδότες και εργαζόμενοι την υποβολή των δηλώσεων για την αναστολή των συμβάσεων εργασίας για τον μήνα Αύγουστο και για τη Β’ Φάση για τον μηχανισμό «Συν-Εργασία».

Οι εργοδότες θα πρέπει έως την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου να ολοκληρώσουν τις δηλώσεις των αναστολών και της «Συν-Εργασίας», ενώ οι εργαζόμενοι θα πρέπει έως την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου να υποβάλουν τις δικές τους υπεύθυνες δηλώσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα supportemployees.yeka.gr.

Επιχειρήσεις που ανήκουν στους κλάδους του επισιτισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού, του αθλητισμού και σε κάθε άλλον κλάδο που πλήττεται βάσει ΚΑΔ υποβάλλουν υπεύθυνες δηλώσεις αναστολής στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» για τους εργαζομένους που έθεσαν σε αναστολή τον Αύγουστο, έως και την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου.

Στην ίδια κατηγορία ανήκουν και οι επαναλειτουργούσες επιχειρήσεις εποχικής λειτουργίας ξενοδοχειακών ή τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών λεωφορείων.

Η δήλωση υποβάλλεται με το ειδικό έντυπο «Δήλωση αναστολής συμβάσεων εργασίας από 1/8/2020 και μετά», όπου δηλώνουν τους εργαζομένους τους των οποίων η σύμβαση εργασίας έχει τεθεί σε αναστολή είτε για όλον τον μήνα Αύγουστο είτε για χρονικά διαστήματα εντός του ίδιου μήνα. Στην περίπτωση αναστολής της σύμβασης όλον τον μήνα η επιχείρηση υποβάλλει μόνο μία δήλωση.

Στην περίπτωση αναστολής των συμβάσεων για περισσότερα του ενός χρονικά διαστήματα εντός του ίδιου μήνα η επιχείρηση υποβάλλει τόσες δηλώσεις όσα και τα χρονικά διαστήματα.

Ταυτόχρονα, οι εργοδότες που ενέταξαν μισθωτούς στο «Συν-Εργασία» τον Αύγουστο έχουν περιθώριο έως την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν τη δήλωση της Β’ Φάσης στο «Εργάνη». Τα στοιχεία που υποβάλλονται από τους εργοδότες στη Β’ Φάση είναι απαραίτητα για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι από το κράτος την αποζημίωση βραχυχρόνιας εργασίας, δηλαδή το 60% του μισθού που χάθηκε λόγω μειωμένου ωραρίου. Οι δηλώσεις της Α’ Φάσης για τον μήνα Σεπτέμβριο συνεχίζονται έως τις 30 Σεπτεμβρίου.