Αρχική Ελλάδα Έως 70.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα!

Έως 70.000 κρούσματα κορονοϊού την ημέρα!

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Για εκτίναξη των κρουσμάτων κορονοϊού μέσα στις επόμενες ημέρες, κάνουν λόγο οι ειδικοί, με τις νέες μολύνσεις να ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Σύμφωνα με τις πρώτες εικόνες από πέντε Περιφερειακές Ενότητες (Πάτρα, Θεσσαλία, Κρήτη, Αττική και Θεσσαλονίκη) τα κρούσματα της νέας παραλλαγής είναι στο 70% κατά μέσο όρο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ότι την τελευταία εβδομάδα στη χώρα μας έχουν καταγραφεί πάνω από 200.000 κρούσματα του ιού.

Παράλληλα, την Δευτέρα ανακοινώθηκαν, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 36.246 νέες μολύνσεις.

Μιλώντας στο Mega o καθηγητής πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, είπε ότι σε μια εβδομάδα θα δούμε το αποτύπωμα των Χριστούγεννων και σε 15 ημέρες το αποτύπωμα της Πρωτοχρονιάς.

«Θα είναι μεγαλύτεροι οι αριθμοί από αυτούς που βλέπουμε αυτήν την εβδομάδα. Θα δούμε 60 – 70.000 (σ.σ. κρούσματα) σε μέρες αιχμής όπως οι Τρίτες και οι Τετάρτες», συμπλήρωσε και τόνισε: «Αυτήν την στιγμή υπάρχουν δύο διαφορετικές πανδημίες. Το 10% των κρουσμάτων δίνει η έξαρση της Δέλτα και το υπόλοιπο 90% μια πανδημία της ‘Όμικρον’».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, άνθρωποι που νόσησαν με «Δέλτα» μπορεί να νοσήσουν ξανά από «Όμικρον» ωστόσο: «όποιος έχει νογήσει και όποιος έχει εμβολιαστεί, κατά κανόνα, θα περάσει τη νόσο ήπια».

Για τα σχολεία

Σχετικά με τα σχολεία, ο κ. Τζανάκης σημειώνει: «Η δική μου η γνώμη είναι να καθυστερήσουμε το άνοιγμα 1 εβδομάδα και να την αναπληρώσουμε κάποια άλλη χρονική στιγμή.

Η Επιτροπή που ασχολείται με την Παιδεία έχει τα στοιχεία που θα την καούν να πάρει ωστόσο τη βέλτιστη απόφαση και ό,τι και αν αποφασίσει θα πρέπει όλοι μας να το υποστηρίξουμε και να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων».

 

Πηγή: powergame,mega